Πλοίο του Δημήτρη Μελισσανίδη βομβαρδίστηκε στη Λιβύη | Σκοτώθηκαν δύο ναυτικοί

πλοίο-του-δημήτρη-μελισσανίδη-βομβαρ-178560

melissanidisΑεροπορική επίθεση δέχτηκε ελληνόκτητο με σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι του Derna της Λιβύης, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο ναυτικοί, από τους οποίους ο ένας Έλληνας και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου «Araevo», συμφερόντων της Aegean Shipping του Δημήτρη Μελισσανίδη.

araevo3Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη επίθεση, που δέχεται πλοίο στο λιμάνι της Derna. Η πρώτη είχε γίνει γνωστή στις αρχές Σεπτεμβρίου στο μηνιαίο ενημερωτικό του Committee του Λονδίνου, με το οποίο επισημαινόταν η επικινδυνότητα των λιμανιών της Λιβύης λόγω της χαώδους κατάστασης, που επικρατεί εκεί.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας το κατασκευής 1991 πλοίο, χωρητικότητας 26.810 τόνων, με 26μελές πλήρωμα (3 Έλληνες και 23 αλλοδαποί, από τους οποίους οι δύο Ρουμάνοι και οι υπόλοιποι Φιλιππινέζοι) βρισκόταν στο λιμάνι του Derna στη Λιβύη όταν βομβαρδίστηκε από πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων.

Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, που έγινε το βράδυ της Κυριακής, ήταν να χάσει την ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας ναυτικός, ένας αλλοδαπός ναυτικός και να τραυματιστούν άλλοι δύο αλλοδαποί ναυτικοί.

araevo1Σημειώνεται ότι για το εν λόγω περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες ενώ στρατιωτικός εκπρόσωπος της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι ο λιβυκός στρατός βομβάρδισε «ύποπτο» πετρελαιοφόρο πλοίο στο λιμάνι της Ντέρνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο της συγκεκριμένης εταιρείας εμπλέκεται σε τέτοιου είδους ενώ μετά την ενημέρωση του Υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό διερευνάται από τις αρχές ο λόγος για τον οποίον βρισκόταν εκεί το πλοίο, τι ακριβώς κουβαλούσε και υπό ποιες συνθήκες έγινε το συμβάν.

araevoparapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook