Πληρώστε οφειλές στην Εφορία μέχρι 27 Μαρτίου και γλιτώστε πρόστιμα και προσαυξήσεις

πληρώστε-οφειλές-στην-εφορία-μέχρι-27-μα-224595

xrimata«Δώστε ό,τι προαιρείστε» και γλιτώστε το 100% των προσαυξήσεων που αντιστοιχούν στο ποσό που δώσατε, προτείνει το υπουργείο Οικονομικών σε 4 εκατομμύρια οφειλέτες, ακόμα και αν δεν υπαχθούν σε ρύθμιση με δόσεις!

Αυτό προβλέπει σχετική τροπολογία που κατέθεσε πριν λίγο στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Η τροπολογία κατατέθηκε ώστε να ισχύσει άμεσα και να αποφέρει έσοδα μέχρι το τέλος Μαρτίου και ισχύει ανεξάρτητα με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που δόθηκε χθες για δημόσια διαβούλευση.

Η συγκεκριμένη διάταξη ορίζει ότι «οποιαδήποτε εκούσια καταβολή οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας έως και τις 27 Μαρτίου 2015, συνολικής ή μέρους βεβαιωμένης οφειλής (…) απαλλάσσεται κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που την επιβαρύνουν. Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής στους φορείς είσπραξης ή κατ’ εξαίρεση στη Φορολογική Διοίκηση.

Η ίδια απαλλαγή ισχύει και για την εκούσια εξόφληση έως και τις 27 Μαρτίου 2015 του συνόλου της υπολειπόμενης βασικής οφειλής που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας, κατόπιν σχετικής αίτησης του οφειλέτη».

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook