Πληρώνεις με «πλαστικό χρήμα» τους φόρους; Γλυτώνεις την προμήθεια από τις τράπεζες

πληρώνεις-με-πλαστικό-χρήμα-τους-φό-560205

Προμήθεια στις πληρωμές φόρων τοις μετρητοίς προβλέπει απόφαση της ΑΑΔΕ

Στόχο για περαιτέρω επέκταση της πληρωμής φόρων μέσω του πλαστικού χρήματος και άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή θα προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν με μετρητά τους φόρους τους στα γκισέ των τραπεζών θα καταβάλλουν τη σχετική προμήθεια.

Εξαίρεση θα προβλέπεται μόνο για τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, τους ανάπηρους και όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και μόνο για πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (κάρτες, Ιντερνετ κ.λπ.) τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα εξακολουθούν να απαλλάσσονται από το βάρος των προμηθειών.

Με τον τρόπο αυτόν η ΑΑΔΕ στοχεύει στην εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο που καταβάλλονται στις τράπεζες με τη μορφή προμηθειών από όσους πληρώνουν με μετρητά στο ταμείο αλλά και να περιορίσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για το Δημόσιο, το κόστος των προμηθειών που καταβάλλει σήμερα το δημόσιο στις τράπεζες για τις συνολικές πληρωμές των φορολογούμενων εκτιμάται σε 18,7 εκατ. ευρώ.

Με την αλλαγή του καθεστώτος, εκτιμάται ότι το κόστος αυτό θα περιοριστεί στα 7 εκατ. ευρώ.

Στο σχεδιασμό της ΑΑΔΕ για εξοικονόμηση δαπανών συμπεριλαμβάνονται και συγχωνεύσεις- συστεγάσεις εφοριών. Με βάση τις εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από το κόστος των μισθωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook