Πλημμύρες στο Τόκιο: Τουλάχιστον 90.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους | Photos

πλημμύρες-στο-τόκιο-τουλάχιστον-90-000-άνθ-284246

Πάνω από 90.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από την οργή του καιρού στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου». Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες έπληξαν τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι στα βόρεια του Τόκιο ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για έναν αγνοούμενο και τουλάχιστον 12 τραυματίες.

Η βροχόπτωση ήταν ισχυρή και στο Τόκιο, όμως τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στις βόρειες περιφέρειες, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ανεστάλη επίσης τμηματικά η σιδηροδρομική κίνηση των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποιεί για περαιτέρω υπερχειλίσεις ποταμών και κατολισθήσεις. tokyoΜέσα σε 24 ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει υπό κανονικές συνθήκες στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. «Η κατάσταση είναι δραματική στην πόλη Γιόσο, η οποία επλήγη περισσότερο από την υπερχείλιση του ποταμού Κινουγκάουα με τους κατοίκους να σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών, από όπου τους περισυλλέγουν στρατιωτικά ελικόπτερα. Ανησυχούμε για το ότι η συγκεκριμένη πόλη θα αντιμετωπίσει άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις. Η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά, θέτοντας την ασφάλεια των πολιτών ως προτεραιότητα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποτρέψουμε περαιτέρω καταστροφές», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Οι πληγείσες περιοχές έχουν αποκοπεί, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια και οι αεροπορικές μεταφορές έχουν διακοπεί.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook