Πλημμύρες στην Τουρκία – Πυροσβέστες μετέφεραν με τα χέρια εγκλωβισμένους | Video

πλημμύρες-στην-τουρκία-πυροσβέστες-703693

Αρκετές επαρχίες της Τουρκίας επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο, ενώ η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας εξέδωσε προειδοποίηση στις αρχές Ιουνίου για πλημμύρες.

Η βροχή στην Κωνσταντινούπολη κατέκλυσε δρόμους, προκαλώντας χάος στην πόλη. Το υπόγειο πέρασμα στο Ιντζιρλί, στην περιοχή Μπακιρκιόι της Κωνσταντινούπολης, πλημμύρισε, με τους πυροσβέστες να τρέχουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που στάθηκαν αρκετά άτυχοι ώστε να κολλήσουν με τα αυτοκίνητά τους. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή που οι επιβάτες ενός μίνι βαν μεταφέρονται στην πλάτη των πυροσβεστών, καθώς αυτό είχε κολλήσει μέσα σε ένα τούνελ που πλημμύρισε.

Η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας δήλωσε στις αρχές Ιουνίου στις προειδοποιήσεις της ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν για τουλάχιστον τρεις ώρες στην Κωνσταντινούπολη . Κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα κατά της ενδεχόμενης «πλημμυρισμένης πλημμύρας» στη δήλωσή της.

Στη δυτική επαρχία Düzce, η βροχόπτωση παρέλυσε την κυκλοφορία στις 16 Ιουνίου, προκαλώντας πλημμύρες σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας Düzce. Στη γειτονιά Çakırlar, ορισμένα δέντρα κατέρρευσαν, μπλοκάροντας τους δρόμους.

Πολλές αγροτικές περιοχές χτυπήθηκαν από χαλάζι και ανεμοστρόβιλους στην μεσογειακή επαρχία της Αττάλειας, ειδικά στις επαρχίες Demre, Kumluca και Finike.

Μια άλλη επαρχία που χτυπήθηκε από έντονες βροχές ήταν η Μανίσα (Μαγνησία). Ένα παιδί τεσσάρων ετών σώθηκε πριν πνιγεί από τα ορμητικά ύδατα ενός χειμάρρου στην περιοχή Selendi. Η ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και χτες όλόκληρη τη μέρα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook