Πλεόνασμα… σε ανέργους με νέο ρεκόρ και στην Κρήτη

πλεόνασμα-σε-ανέργους-με-νέο-ρεκόρ-κα-53869

oaed anergia

Νέο ρεκόρ- και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο (η Ισπανία είναι στη 2η θέση με ποσοστό 26,1%)- κατέρριψε τον περασμένο Νοέμβριο η ανεργία στη χώρα, καθώς ανήλθε στο 28%, έναντι 26,3% τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και 27,7% τον Οκτώβριο 2013. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.382.062 άτομα, ενώ ειδικά στους νέους 15- 24 ετών, πλέον περισσότεροι από έξι στους δέκα αναζητούν εργασία (ποσοστό ανεργίας 61,4%).

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε σε ένα έτος κατά περίπου 7 μονάδες και στο Αιγαίο κατά 6 και πλέον μονάδες.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:
Ο αριθμός των ανέργων (1.382.062 άτομα), αυξήθηκε κατά 78.041 άτομα σε σχέση ?ε τον Νοέμβριο 2012 (αύξηση 6%) και κατά 5.698 άτομα σε σχέση ?ε τον Οκτώβριο 2013 (αύξηση 0,4%).  (Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ)
Κρήτη
Η κάπως καλύτερη εικόνα που έως τώρα παρουσίαζε η Κρήτη, φαίνεται να έχει αλλοιωθεί πλήρως, με την ανεργία στο νησί να «σκαρφαλώνει στο 27,%, «πιάνοντας» τα εθνικά ποσοστά.

ANERGIA NOEMBRIOS 13Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι τα στοιχεία αφορούν τον μήνα Νοέμβριο, στα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δεν επιδρά ο παράγων «εποχικότητα», το κλείσιμο δηλαδή των τουριστικών επιχειρήσεων και των ξενοδοχείων, καθώς τα στοιχεία υπόκεινται σε εποχική προσαρµογή, µια στατιστική τεχνική που «αποµακρύνει» την επίδραση της  εποχικότητας από µια χρονολογική σειρά, καθιστώντας µε αυτό τον τρόπο περισσότερο ορατή την υποκείµενη τάση στη µεταβολή ενός µεγέθους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook