Πλατανιάς: «Χωρίς τον Πλατανιά ούτε γήπεδο Περιβολίων θα υπήρχε»

πλατανιάς-χωρίς-τον-πλατανιά-ούτε-γή-238621

Σε διευκρινίσεις για το γηπεδικό προχώρησε ο Πλατανιάς, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στον ΑΟ Χανιά.

«Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι οι περιστασιακοί διοικούντες της κατά τα άλλα συμπαθούς ομάδας του ΑΟ Χανιά ότι μαζί με τα δικαιώματα που σαφώς έχουν, υπάρχουν και υποχρεώσεις.

Ο Πλατανιάς στην κατηγορία που βρίσκεται είναι και θα είναι η ομάδα των Χανίων», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟ Χανιά, σχετικά με το γηπεδικό πρόβλημα του Νομού μας και χωρίς να ανοίγει διάλογο με τους διοικούντες του ΑΟΧ -όποιοι κατά καιρούς έχουν αυτό το πόστο- αλλά για να ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο για τι πραγματικά ισχύει στο θέμα αυτό, δηλώνει και γνωρίζει προς πάσα κατεύθυνση τα ακόλουθα:

1. Πριν από πέντε χρόνια με την άνοδο του Πλατανιά Χανίων στη Super league, η ομάδα μας σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων ανακαίνισε το Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων. Ο Δήμος με εργολαβία, κατασκεύασε το σκέπαστρο της Δυτικής κερκίδας , ανακαίνισε τα αποδυτήρια και όλους τους βοηθητικούς χώρους ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αγώνων της μεγάλης κατηγορίας και μετέφερε τις περιφράξεις. Η ομάδα μας από την άλλη, ανακαίνισε πλήρως την υποδομή του αγωνιστικού χώρου, τοποθέτησε νέο χλοοτάπητα και έστησε την Ανατολική κερκίδα. Για τις εργασίες αυτές , κόστους 450.000 ευρώ, ουδέποτε ο Δήμος Χανίων πλήρωσε το παραμικρό σε κανέναν. Η συμμετοχή σε αυτές τις εργασίες της «ομάδας της πόλης», όπως αρέσκονται να ονομάζουν τον ΑΟ Χανιά οι κατά καιρούς διοικούντες του, ήταν τόνοι λάσπης, κυρίως κατά του προέδρου της ομάδας μας κ. Μανώλη Μαθιουλάκη γιατί συμμετείχε σε αυτή την ανακαίνιση του γηπέδου, αφού κατά τη γνώμη τους αυτό ανήκε αποκλειστικά στην «ομάδα της πόλης».

2. Για να είναι ο αγωνιστικός χώρος σε καλή κατάσταση, ώστε να ανταποκρίνεται σε αγώνες Α’ εθνικής κατηγορίας πρέπει να συντηρείται. Να γίνεται κάθε Νοέμβρη επισπορά, να λιπαίνεται, να κουρεύεται, να ελέγχεται το πότισμά του και η αποχέτευση ομβρίων τον χειμώνα. Αυτά τα γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά. Οι εργασίες αυτές μέχρι και πριν από δυο χρόνια γίνονταν από τη Super League, η οποία σε συνεννόηση με τον Δήμο Χανίων επέτρεψε να αγωνίζονται δυο ομάδες με ορισμένες προϋποθέσεις, όπως άδεια της δεύτερης ομάδας για κάθε αγώνα, 48ωρο μεταξύ αγώνων κτλ. Τα δυο τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων της Super League, τη συντήρηση των γηπέδων ανέλαβαν οι ίδιες οι ΠΑΕ, δηλαδή για τα Περιβόλια η ΠΑΕ Πλατανιάς. Το κόστος αυτών των εργασιών ετησίως ανέρχεται στο ποσό των 45.000 ευρώ. Η λογική λέει ότι αφού το γήπεδο χρησιμοποιεί και ο ΑΟ Χανιά, θα έπρεπε και αυτός να συμμετέχει σε αυτή τη δαπάνη (τουλάχιστον αναλογικά). Για τον ΑΟΧ όμως τέτοια λογική δεν υπάρχει. Δεν προσφέρουμε, αλλά μόνο απαιτούμε…

3. Με την άνοδο του Κισσαμικού στη Football League, ο Δήμος Χανίων με την συναίνεση φυσικά και της ομάδας μας, αποφάσισε να γίνει το μοναδικό στην Ελλάδα. Ένα γήπεδο να είναι έδρα τριών ομάδων. Όμως ήταν αναπόφευκτο, καθώς δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη λύση. Ο Κισσαμικός και δημόσια ευχαρίστησε και τον Δήμο Χανίων και την ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων για αυτή την υπέρβαση.

4. Για το πότε ακριβώς θα γινόταν η φθινοπωρινή επισπορά του γηπέδου έπρεπε να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Οι ημερομηνίες επιλέχθηκαν με βάση τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των τριών χρηστών και με σκοπό να είναι οι λιγότερες δυνατές.

5. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις του Μάλεμε που είναι σε έκταση παραχωρημένες μακροχρόνια στην ΠΑΕ Πλατανιάς από τον Δήμο Πλατανιά, φτιάχτηκαν, συντηρούνται και ανήκουν στον Πλατανιά. Είναι το προπονητικό κέντρο της ομάδας μας, το οποίο όταν παραχωρείται στις άλλες δυο ομάδες για χρήση, αυτό γίνεται για να μην δημιουργηθούν προβλήματα, όταν το πρόγραμμα στα Περιβόλια δεν βγαίνει. Αυτό το έχει καταλάβει και αναγνωρίσει ο Κισσαμικός. Για τον ΑΟΧ αυτό είναι… ψιλά γράμματα. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι και τα γήπεδα του Μάλεμε χρειάζονται συντήρηση και επομένως και επισπορά, συνεπώς για κάποιες μέρες κατά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο κλείνουν και αυτά.

6. Επίσης πρέπει να καταλάβουν ακόμα κι αυτοί που κάποτε δεν ήξεραν ούτε που βρίσκεται ο ΑΟ Χανιά, ότι ο Πλατανιάς είναι ομάδα του Νομού ή αν θέλουν της Κρήτης και όχι του όμορου Δήμου. Επίσης να καταλάβουν ότι ο Πλατανιάς ως ομάδα της Super League δικαιούται να έχει προτεραιότητα στον ορισμό και τη σειρά των αγώνων και στη χρήση του γηπέδου των Περιβολίων.

7. Πριν αρχίσουν τα προβλήματα, με πρωτοβουλία μας, έγινε μια συνάντηση στο Δήμο Χανίων και των τριών ομάδων-χρηστών του γηπέδου των Περιβολίων. Εκεί συμφωνήθηκαν όλα όσα έπρεπε να γίνουν ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα:

Α) θα γινόταν τα λιγότερα δυνατά παιχνίδια στο γήπεδο ώστε να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος αφού τον περίμενε ένας… αγωνιστικός Γολγοθάς (τρεις ομάδες, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος).

Β) θα συμμετείχαν και οι τρεις ομάδες στη δαπάνη συντήρησης και

Γ) ο Πλατανιάς σε περιπτώσεις ακραίες που ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο Περιβολίων θα παραχωρούσε προς χρήση το γήπεδο του Μάλεμε έστω κι εις βάρος των προπονήσεων της ομάδας του παρότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση για αυτό. Ο Κισσαμικός κατάλαβε το αποτέλεσμα της σύσκεψης. Ο ΑΟ Χανιά τρεις μέρες αργότερα ζητούσε τα Περιβόλια για φιλικό με τον ΟΦΗ παρότι του προσφέραμε το Μάλεμε.

8. Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά περιστατικά και γεγονότα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Ας καταλάβουν όλοι ότι ο Πλατανιάς έχει προσφέρει τα πάντα και θα συνεχίσει να το πράττει, ώστε το γήπεδο να είναι κατάλληλο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του. Παράλληλα κάνει ότι είναι δυνατό για να το χρησιμοποιούν και οι δυο άλλες Χανιώτικες ομάδες της Football League. Δεν περιμένει ευχαριστώ από κανένα. Όμως δεν ανέχεται και από κανένα να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα. Τα περί ευθυνών του Δήμου Χανίων (αλήθεια οι διοικούντες τον ΑΟΧ γνωρίζουν αν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για τη χρήση του γηπέδου της περασμένης χρονιάς προς τον Δήμο;) και τα περί «σερίφηδων» στο Χανιώτικο ποδόσφαιρο έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε πέντε χρόνια τώρα. Μάλιστα προκαλεί απορία η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε για την συγκεκριμένη ανακοίνωση εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΟ Χανιά, όπως και η σκοπιμότητα της, καθώς ήταν γνωστό ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις εξαιτίας της αναβολής των Εθνικών Πρωταθλημάτων, άρα δεν γίνεται και χρήση του γηπέδου των Περιβολίων.

Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι οι περιστασιακοί διοικούντες της κατά τα άλλα συμπαθούς ομάδας του ΑΟ Χανιά ότι μαζί με τα δικαιώματα που σαφώς έχουν, υπάρχουν και υποχρεώσεις. Και η βασικότερη υποχρέωση είναι να αναγνωρίζουν την πραγματικότητα, να μην κριτικάρουν πράγματα που δεν γνωρίζουν και να μην βρίζουν εκείνους που τους βοηθούν. Γιατί χωρίς τον Πλατανιά, ούτε γήπεδο Περιβολίων θα υπήρχε, τουλάχιστον σε αυτή την μορφή και κατάσταση, ούτε Μάλεμε. Και για να υπάρχουν αυτά πρέπει κάποιος να τα φροντίζει και να τα συντηρεί.

Και ένα τελευταίο. Ο Πλατανιάς στη κατηγορία που βρίσκεται είναι και θα είναι η ομάδα των Χανίων. Όλου του Νομού Χανίων. Πριν πέντε χρόνια ξέφυγε από τα στενά γεωγραφικά σύνορα του Πλατανιά. Αν αυτό και όσα συνεπάγεται, ενοχλεί κάποιους, πρόβλημα τους».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook