Πλαστικό χρήμα κατά της φοροδιαφυγής | Που θα εφαρμοστεί πιλοτικά

πλαστικό-χρήμα-κατά-της-φοροδιαφυγής-239204

pistotiki-kartaΣύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής», η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ, όπως ζητούν οι δανειστές, αλλά ολοκληρώνει ένα σχέδιο ψηφιοποίησης των συναλλαγών με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητάς του προκειμένου να αποφευχθεί κάθε νέα επιβάρυνση των καταναλωτών.

Το σχέδιο που έχει ετοιμάσει το επιτελείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη προβλέπει τη γενίκευση της χρήσης καρτών από τους καταναλωτές και συσκευών POS από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τον ΦΠΑ θα αυξηθούν κατά 7,5 δισ. ευρώ έως το 2020. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2016, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς, ενώ είναι πιθανόν να εφαρμοστεί πιλοτικά στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δέλεαρ για τους καταναλωτές θα αποτελέσουν η επιστροφή χρημάτων από τις αγορές, τα bonus και η σύνδεση με το αφορολόγητο. Τα έξοδα για την προμήθεια των συσκευών θα επιδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ. Το όριο πάνω από το οποίο η χρήση πλαστικού χρήματος θα είναι υποχρεωτική αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 100 ευρώ, καλύπτοντας το 70% των λιανικών πωλήσεων.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook