Πιο υγιείς οι άντρες που … δεν φορούν εσώρουχα!

πιο-υγιείς-οι-άντρες-που-δεν-φορούν-ε-203430

eswrouxoΤο σλιπάκι κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και 80 χρόνια και αποτελεί για πολλούς άντρες την ιδανική επιλογή εσώρουχου. Άλλοι πάλι προτιμούν το στενό ή το πιο χαλαρό μποξεράκι.

Γνώμονα για την επιλογή εσώρουχου δεν πρέπει να είναι μόνο η άνεση ή το στυλ. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το εσώρουχο επηρεάζει άμεσα την υγεία του άντρα, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην εκδήλωση αλλεργιών και σε προβλήματα γονιμότητας ή να εντείνει τον πόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Δείτε ποια είναι τα DOs και τα DON’Ts στην επιλογή αντρικών εσωρούχων.

– Εσώρουχα από μετάξι, νάιλον ή λύκρα

Στα σημεία που το δέρμα σχηματίζει πτυχώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθεί μια μορφή δερματίτιδας που ονομάζεται παράτριμμα. Το δέρμα στην περίπτωση αυτή ερεθίζεται και κοκκινίζει. Το παράτριμμα είναι εξαιρετικά σύνηθες στη βουβωνική χώρα και επιδεινώνεται αν το ύφασμα του εσώρουχου είναι ακατάλληλο. Το παράτριμμα είναι συνήθως αποτέλεσμα του εκζέματος σε συνδυασμό με ήπια λοίμωξη από μύκητα και κάποιο ερεθιστικό παράγοντα όπως ο ιδρώτας. Έτσι, είναι συνηθέστερο σε άντρες που γυμνάζονται ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για να αποφευχθεί ή να αντιμετωπιστεί ταχύτερα, απαιτείται ο άντρας να φορά εσώρουχα από κάποιο απορροφητικό υλικό, όπως το βαμβάκι, ώστε να απομακρύνεται ο ιδρώτας από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Άλλα υλικά, όπως το μετάξι, το νάιλον και το λύκρα, δεν απορροφούν τον ιδρώτα, ειδικότερα αν το εσώρουχο είναι στενό.

– Χαλαρά μποξεράκια

Εάν ένας άντρας αντιμετωπίζει πόνο στους όρχεις, μπορεί το στενό μποξεράκι να είναι προτιμότερο από ένα σλιπάκι ή κάποιο άλλο τύπο εσώρουχου γιατί παρέχει επαρκή υποστήριξη. Τα άνετα και χαλαρά εσώρουχα επιτρέπουν μεγαλύτερη… κινητικότητα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κι έτσι μπορεί να εντείνεται ο πόνος και η ενόχληση. Βέβαια, η αιτία του πόνου μπορεί να καθορίσει κατά πόσο είναι καταλληλότερο το στενό ή το χαλαρό εσώρουχο.

– Αλλεργία στο ύφασμα

Άντρες που πάσχουν από έκζεμα μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα εάν το λάστιχο της μέσης έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα, δηλαδή δεν καλύπτεται από ύφασμα. Το λάστιχο της μέσης μπορεί να είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ, υλικό στο οποίο αρκετοί είναι αλλεργικοί. Η σύνθετη ουσία PPD που χρησιμοποιείται σε κακής ποιότητας μαύρες βαφές υφασμάτων μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

– Εσώρουχα για… να κάνετε παιδί

Το σπέρμα παράγεται στους όρχεις και για να γίνει σωστά αυτό πρέπει οι όρχεις να έχουν ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο σώμα (περίπου 35°C). Τα πολύ στενά εσώρουχα εμποδίζουν το σώμα να θέσει σε λειτουργία τους μηχανισμούς αυτόματης ρύθμισης της θερμοκρασίας κι έτσι δεν είναι κατάλληλα για άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Επίσης, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 1999, τα εσώρουχα από πολυεστέρα μπορεί να μειώσουν την παραγωγή σπέρματος, χωρίς όμως να προκαλούν μόνιμες μεταβολές στην αναπαραγωγική ικανότητα του άντρα. Τα βαμβακερά εσώρουχα φάνηκε να μην προκαλούν καμία αλλαγή στην παραγωγή σπέρματος των συμμετεχόντων.

– Εσώρουχα για κιρσοκήλη

Οι άντρες που έχουν εμφανίσει κιρσούς στους όρχεις τους (κιρσοκήλη) θα πρέπει να προτιμούν τα άνετα και χαλαρά εσώρουχα που δεν πιέζουν τα γεννητικά όργανα. Ωστόσο, ορισμένοι άντρες αντιμετωπίζουν λιγότερο πόνο όταν τα εσώρουχα εφαρμόζουν καλά στη βουβωνική χώρα, καθώς οι όρχεις επηρεάζονται λιγότερο από τη βαρύτητα και την κίνηση.

– Χωρίς εσώρουχο

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι παράγεται λιγότερος ιδρώτας και υπάρχει μικρότερος κίνδυνος λοιμώξεων ή υπογονιμότητας εάν ο άντρας δεν φορά εσώρουχο. Επειδή όμως αρκετοί άντρες χρειάζονται υποστήριξη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και φυσικά δεν θέλουν να πλένουν τα παντελόνια τους κάθε μέρα, καλό θα είναι τουλάχιστον να αποφεύγουν το εσώρουχο όταν κοιμούνται, ώστε η περιοχή να «αναπνέει» και να διατηρείται τοπικά η ιδανική θερμοκρασία.

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook