Πετράκης: «Πάμε βήμα – βήμα και θα δούμε που θα φτάσει αυτό»

πετράκης-πάμε-βήμα-βήμα-και-θα-δούμ-619543

Ο προπονητής του ΑΟ Χανιά Κισσαμικού, Γιώργος Πετράκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την πορεία της χανιώτικης ομάδας, για τους Έλληνες προπονητές, αλλά και για τον πατέρα του, Γιάννη Πετράκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι είναι 29 ετών και είναι ήδη στον πάγκο ομάδας της Football League: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτή την ηλικία βρέθηκαν άνθρωποι να μου δώσουν την ευκαιρία να προπονώ ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία και είναι σημαντικό να μην τους ξεχνάμε».

Για το πόσο τον επηρέασε ο πατέρας του, Γιάννης Πετράκης (σ.σ. προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα), ώστε να γίνει κι αυτός προπονητής:

«Σε μία οικογένεια είναι πολλά τα ερεθίσματα που παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς. Τα ερεθίσματα ήταν πολλά και από τον πατέρα μου. Ξεκίνησα να το δουλεύω στο μυαλό μου και βήμα – βήμα να το κάνω πράξη».

Αν μιλάνε μόνο για ποδόσφαιρο όταν συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια του:

«Εκτός από τίποτα δίλεπτες παρενθέσεις όλη η κουβέντα είναι για ποδόσφαιρο (σ.σ. είπε γελώντας)».

Για το να έχει άγχος λόγω της έλλειψης πείρας σε σχέση με άλλους προπονητές:

«Από τη δική μας πλευρά και μιλάω και για εμένα και για την ομάδα μου δεν πετάμε στα σύννεφα. Είμαστε πολύ μικροί σχέση (σ.σ. ηλικιακά) με τους αντιπάλους. Παίρνουμε ερεθίσματα για να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν έχω άγχος. Το άγχος μου είναι το πως θα γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και θα εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι, αλλά και στο κομμάτι του ποδοσφαίρου».

Για το αν έχει κάνει ή έχει δεχθεί κριτική από τον πατέρα του για κάποια επιλογή του:

«Δεν θα βάλω την λέξη κριτική. Ανταλλάζουμε απόψεις. Ο πατέρας μου το κάνει πιο πολύ γιατί είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Όταν μου ζητάει την γνώμη μου την λέω και αν δω κάτι πως είναι άξιο αναφοράς του το λέω. Είναι ανοικτός στις απόψεις».

Για την συμβουλή που έχει κρατήσει:

«Να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Είναι πολύ σημαντικό και το έχω ακούσει αρκετές φορές. Είναι σημαντικό για όλα τα κομμάτια. Το κρατάω και για την προσωπική μου ζωή».

Για το αν αισθάνεται άγχος λόγω της σύγκρισης με την πορεία του πατέρα του:

«Δεν εισπράττω την σύγκριση. Ο πατέρας μου έχει χαράξει μία πορεία χρόνων. Είναι παρακαταθήκη για μένα. Από την δική μου πλευρά το ξεχωρίζω. Αυτό έχω κάνει έως τώρα. Δεν το βλέπω σαν ταμπέλα. Κάνω αυτό που αγαπώ. Και θα δούμε που θα φτάσουμε».

Για το πόσες ώρες αφιερώνει κάθε μέρα στη δουλειά του:

«Αφιερώνω πολλές ώρες την μέρα. Ασχολούμαι όλη μέρα με την ομάδα, εκτός από τις ώρες που είμαι με την οικογένεια».

Για το αν θεωρείς πως ο Ελληνας προπονητής είναι παρεξηγημένος:

«Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών το κρίνω με βάση τους ξένους που έρχονται. Αισθάνομαι πως υπάρχουν καλοί και άξιοι προπονητές στην Ελλάδα. Όπως δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίκτες θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους προπονητές. Απλά θέλει χρόνο. Πρέπει να το δούμε πιο ζεστά».

Για το αν θα υπάρχει ομάδα την Κρήτη στη Super League Σουρωτή:

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε ομάδα. Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και το βλέπουμε».

Για τον προπονητή που έχει ως πρότυπο:

«Παρακολουθώ το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πάρα πολύ. Αυτό που με εξιτάρει είναι ότι όταν μπορώ να δω μέσα από τον αγωνιστικό χώρο μία ομάδα που έχει μία ταυτότητα που την έχει περάσει ο προπονητής της. Είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Σιμεόνε, ο Κλοπ ή ο Μπιέλσα. Αυτό θεωρώ σπουδαίο. Αυτό που έχει ο προπονητής στο μυαλό του να το περάσει στους παίκτες του».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του:

«Όλα κρίνονται με βάση ποιος είναι ο στόχος και τα εργαλεία που έχουμε. Η φιλοσοφία είναι πιο κοντά στην αλλαγή κατοχής. Μου αρέσει να δουλεύω στα κομμάτια που κερδίζεις ή χάνεις την μπάλα».

Για το πρωτάθλημα της Football League:

«Θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα. Αρκεί να κρατηθούν όλες οι ομάδες στην κατηγορία από οικονομικής πλευράς».

Για την συγχώνευση των Χανίων με τον Κισσαμικό και αν υπάρχει προοπτική ανόδου στα επόμενα χρόνια:

«Δεν βάζουμε τέτοιους στόχους τώρα. Κρατάμε ότι έχει δημιουργηθεί κάτι καινούργιο με προοπτική. Μένει να δούμε που μπορεί να φτάσει. Πάμε βήμα – βήμα και θα δούμε που θα φτάσει αυτό. Όταν η ομάδα είναι έτοιμη, γιατί να μην το κάνει».

Για το όνειρο στην προπονητική: 

«Μέχρι τώρα τα πράγματα έχουν πάει αρκετά καλά για εμένα. Δεν βάζω όρια για το που μπορούμε να φτάσουμε. Το αγαπώ πολύ αυτό. Για το που μπορούμε να φτάσουμε στο ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την τύχη και την συγκυρία. Το που θα φτάσουμε θα το δείξει ο χρόνος».

Πηγή: Sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook