«Πετάει» το αεροδρόμιο Χανίων | Διπλασιάστηκε η κίνηση

πετάει-το-αεροδρόμιο-χανίων-διπλασ-221793

aerodromioΤο αεροδρόμιο των Χανίων είναι πλέον ανάμεσα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια με τις υψηλότερες επιδόσεις όσον αφορά την αύξηση της επιβατικής τους κίνησης. Σύμφωνα με την έκθεση του Συμβουλίου Διεθνών Αερολιμένων Ευρώπης (ACI EUROPE), τον Ιανουάριο του 2015 στο αεροδρόμιο των Χανίων η επιβατική κίνηση υπερδιπλασιάστηκε (αύξηση 103,9%). Αύξηση παρουσιάζει και το αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά 16.4 %. Τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας που σημείωσαν αύξηση στην επιβατική τους κίνηση είναι της Αθήνας (28,1%), της Μυκόνου (54.1 %) και της Θεσσαλονίκης κατά 40%

Η επιβατική κίνηση στους ευρωπαϊκούς αερολιμένες αυξήθηκε κατά μέσο όρο, κατά 4,8% τον Ιανουάριο του 2015, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στους αερολιμένες της ΕΕ σημειώθηκε αύξηση κατά 5,1%.

Σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς αερολιμένες εκτός ΕΕ, (συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, της Νορβηγίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας και της Τουρκίας), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,8%.

Η έκθεση του ACI EUROPE κατατάσσει τους ευρωπαϊκούς αερολιμένες σε τέσσερις ομάδες, βάσει της επιβατικής κίνησης που καταγράφουν κατ’ έτος.

Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται οι αερολιμένες με επιβατική κίνηση άνω των 25 εκατομμυρίων κατ’ έτος και την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Αντάλιας, της Κωσταντινούπολης (ΙST), της Ρώμης (FCO) και του Λονδίνου (LGW).

Στη δεύτερη ομάδα, με κίνηση μεταξύ 10 και 25 εκατομμυρίων επιβατών κατ’ έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Αθήνας, του Λονδίνου (STN), της Κωνσταντινούπολης (SAW), της Λισαβόνας και του Δουβλίνου.

Στην τρίτη ομάδα, με κίνηση μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων επιβατών κατ’ έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια του Μιλάνου(BGY), του Ηρακλείου, του Πόρτο, του Βουκουρεστίου και της Βουδαπέστης.

Η τέταρτη ομάδα αφορά τους αερολιμένες με επιβατική κίνηση κάτω των 5 εκατομμυρίων κατ’ έτος και την υψηλότερη αύξηση κατέγραψαν τα αεροδρόμια των Χανίων, της Μυκόνου, της Οστράβας και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως η έκθεση του ACI ΕUROPE για την επιβατική κίνηση των αερολιμένων περιλαμβάνει στοιχεία από 201 ευρωπαϊκούς αερολιμένες (88% της επιβατικής κίνησης συνολικά). Το ACI ΕUROPE εκπροσωπεί πάνω από 450 αεροδρόμια σε 45 ευρωπαϊκές χώρες και έχει έδρα τις Βρυξέλλες.

iefimerida.gr

One thought on “«Πετάει» το αεροδρόμιο Χανίων | Διπλασιάστηκε η κίνηση

  1. Γι αυτό έχουν λυσσάξει να το πουλήσουν! Είναι από τα φιλέτα που θα αρπάξουν χοντρό χρήμα!! Και ακόμα περισσότερα θα αρπάξουν οι Γερμανοί που θα το πάρουν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook