Πετάει η Μελάνια! Το πρώτο ταξίδι της ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

πετάει-η-μελάνια-το-πρώτο-ταξίδι-της-ως-515140

Η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Θα συνοδεύσει τον σύζυγό της, πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό που αρχίζει σήμερα, μια οκταήμερη περιοδεία σε τέσσερις χώρες και με πέντε σταθμούς.

Το προεδρικό ζεύγος θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τη Ρώμη και τη Σικελία στην Ιταλία και τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, ενώ το ταξίδι περιλαμβάνει ακρόαση από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις 27 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η γεννημένη στη Σλοβενία της κεντρικής Ευρώπης Πρώτη Κυρία θα συνοδεύσει τον πρόεδρο σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ θα μετάσχει μόνη της σε άλλες, έχοντας συνομιλίες με γυναίκες και παιδιά. Στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού, η Μελάνια θα παραστεί σε προγράμματα για συζύγους στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ (24-25 Μαΐου) στις Βρυξέλλες και της G7 (26-27 Μαΐου) στην Ταορμίνα της Σικελίας. Το ταξίδι της θα ολοκληρωθεί με ομιλία της προς το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και τις οικογένειες τους στην Ιταλία.

«Είμαι ενθουσιασμένη με το επερχόμενο ταξίδι, που δεν θα είναι μόνο μια ευκαιρία να στηρίξω τον σύζυγό μου ο οποίος εργάζεται πάνω σε σημαντικά θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικών σχέσεων, αλλά επίσης θα είναι τιμή για μένα να επισκεφθώ και να συνομιλήσω με γυναίκες και παιδιά από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές προοπτικές», τονίζει η Μελάνια.Ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώνει το ημερήσιο γενικό πρόγραμμα της Πρώτης Κυρίας μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση και έναν πλήρη απολογισμό των δραστηριοτήτων της στο τέλος κάθε ημέρας.

Πηγή: whitehouse.gov

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook