Πες μου, ποιοι είναι οι φίλοι σου ;

πες-μου-ποιοι-είναι-οι-φίλοι-σου-254438

paseveΤα τελευταία 5 χρόνια στην χώρα μας 300.000 μικρομεσαίοι βγήκαν στην ανεργία και 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους! Όλοι αυτοί σχηματίζουν τον στρατό των ανέργων και φτωχών της χώρας μας στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας ,των λέιζερ και των αυτοματισμών!

Μας λένε κάποιοι ότι η κρίση εκτός των άλλων, είναι μια ευκαιρία για τους μικρομεσαίους .

Δυστυχώς, όμως, από ότι φαίνεται στα χρόνια της κρίσης, τα οικονομικά στοιχεία, από επίσημες πηγές  παγκοσμίως ,δηλώνουν την ευκαιρία  οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Η κρίση δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία.  Η ιστορία δείχνει ότι το ίδιο το  σύστημα που ζούμε, εμπεριέχει στα σπλάχνα του την κρίση . Είναι ένα σύστημα γεμάτο αδικίες και ανισότητες, από την μια  διαρκή συσσώρευση πλούτου σε λίγα χεριά και από την άλλη, φτώχεια  για την μεγάλη μάζα των ανθρώπων.

Μέσα  στο καπιταλιστικό  σύστημα  εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι ,μικροέμποροι, αποτελούμε εμπόδιο στα σχεδία των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Το κυνήγι του κέρδους και ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών μας οδηγεί στο περιθώριο και στην ανεργία . Οι μονοπωλιακοί όμιλοι θέλουν “χώρο”  και φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Και εμείς τι κάνουμε ;

Οι μαζικοί μας φορείς τι στάση κρατούν ;

Οι εκπρόσωποι μας στα διάφορα συμβούλια τι ψηφίζουν;

Αρκετές φορές οι αιρετοί αντιπρόσωποι παίρνουν θέση απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, τα συμφέροντα τα δικά μας.

Πρόσφατο παράδειγμα στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης .Οι Χανιώτες αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν με τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ,ψήφισαν υπέρ της άδειας λειτουργίας της γνωστής  πολυεθνικής Η&Μ.

Έτσι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μικρών έμπορων της πόλης μας ;

Γι αυτό τους ψήφισε ο λαός ;

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στους  περισσότερους  συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων και έμπορων του νομού  συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα με ευθύνη των διοικητικών τους συμβουλίων !!

Διοικητικά συμβούλια πίσω από τις εξελίξεις και χωρίς διάθεση και στόχους να μπουν μπροστά και  μαζί με τους συναδέλφους να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα μας προβλήματα.

Ποια ήταν η στάση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για  το άνοιγμα τις Κυριακές που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές .

Πόσες φορές ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων πήρε  αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας ;

Πότε  ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων συντόνισε τα βήματα του με του εργαζόμενους ,τους αγρότες , όλους αυτούς  που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές  ;

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε !!

Πιστεύω ότι στραβά αρμενίζει το συνδικαλιστικό κίνημα των έμπορων και όχι μόνο .

Όμως δεν είναι λύση η αποχή από τις διαδικασίες των συλλόγων μας .

Δεν είναι λύση η σε άλλους  ,να μας λύσουν τα προβλήματα μας.

Δεν υπάρχει  άλλο περιθώριο .

Μαζικά ,συλλογικά  και δυναμικά , χρειάζεται αλλαγή των συσχετισμών στα διοικητικά συμβούλια  παντού σε κάθε σύλλογο σε κάθε σωματείο , με κατεύθυνση εναντία στα μονοπώλια και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν στόχο να μας αφανίσουν.  Μαζί με όλους όσους  πλήττονται από αυτή την πολιτική με στόχο την ανατροπή της .

Παπαδάκης Μανώλης

μέλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Έμπορων Χανίων    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook