Περιστέρη: «Ευχάριστες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

περιστέρη-ευχάριστες-ανακοινώσεις-173360

amfipoli3Μία ημέρα πριν από τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη τόνισε ότι θα είναι σίγουρα «ευχάριστες» οι εξελίξεις που θα γίνουν γνωστές.

Η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και τιμήθηκε για την προσφορά της στις ανασκαφές.

«Σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε το έργο σας, σας παρακαλουθούμε νύχτα μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Από την πλευρά της, η κα Περιστέρη ευχαρίστησε τους αιρετούς για την τιμή και σημείωσε ότι πρόκειται για «καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει». «Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, η κα Περιστέρη είπε: «Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστᨻ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ανασκαφή «αναγεννιέται και αναβαπτίζεται ο λαός μας».

Μετά τη βράβευσή της, η κα Περιστέρη έδωσε δώρο στον Λάζαρο Κυρίζογλου, ένα εκμαγείο, το οποίο τιτλοφορείται «Μεθυσμένος έρωτας».
Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την εξέλιξη των ανασκαφών παραμένει αμείωτο, καθώς υπάρχουν καθημερινά δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο για το μυστήριο γύρω από το πρόσωπο που είναι θαμμένο στον τάφο της Αμφίπολης, ενώ επισημαίνεται και η αξία του μνημείου ως νέος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα.

Πηγή: newsit.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook