Περισσότερους από 3,5 τόνους τρόφιμα μοίρασε το Chania Film Festival σε κοινωνικές δομές | Photos

περισσότερους-από-35-τόνους-τρόφιμα-μοί-609161

Περισσοτέροι από 6.000 θεατές στις προβολές, περίπου 650 συμμετέχοντες σε εργαστήρια και masterclass, 4.500 μαθητές στα σινε-μαθήματα και 560 σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, είναι σε νούμερα ο απολογισμός του 5ου Chania Film Festival που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων απέδειξε για μια ακόμη χρονιά, ότι μπορεί να λέγεται θεσμός της πόλης. Η συμμετοχή του κόσμου δείχνει να καταλαβαίνει ότι ο Πολιτισμός πρέπει να κοιτάζει τι συμβαίνει γύρω του.», τόνισε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ματθαίος Φραντζεσκάκης.

Το «εθελοντικό κοινωνικό εισιτήριο» συγκέντρωσε και φέτος παραπάνω από 3,5 τόνους τρόφιμα για 10 δομές της πόλης, μεταξύ των οποίων τα Κοινωνικά παντοπωλεία Χανίων και Πλατανιά, το τμήμα Πρόνοιας της Αντιπεριφέρειας Χανίων, το Κύτταρο Χαλέπας, το Αννουσάκειο Ίδρυμα, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, συσσίτια κα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης είπε ότι «το Φεστιβάλ ανέδειξε ότι μπορούμε όλοι οι φορείς παράλληλα να προσφέρουμε όχι μόνο στον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά να συνδυάσουμε και την αλληλεγγύη όλο το διάστημα που οι συνθήκες είναι σε άσχημη κατάσταση».

Από πλευράς του Δήμου Πλατανιά, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά Νίκος Δασκαλάκης τόνισε ότι «στις μέρες μας δυστυχώς υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ανάγκη και πρέπει να είμαστε κοντά τους και με όσες δυνάμεις έχουμε να τους εξυπηρετούμε».

Η συλλογή των τροφίμων και των φαρμάκων -που δόθηκαν στο κοινωνικό φαρμακείο-, αλλά και η διανομή τους έγιναν στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, στο οποίο διεξήχθη και το Φεστιβάλ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook