Περισσότεροι τουρίστες φέτος στην Κρήτη | Τα σχέδια της TUI για το νησί

περισσότεροι-τουρίστες-φέτος-στην-κρ-645582

Η TUI έχει μέσω της Atlantica το management σε πέντε ξενοδοχεία στην Κρήτη, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στον νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για το Akti Zeus και το Atlantica Sensatori στην Ανάληψη Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την τουριστική έκθεση της Αυστρίας, φέτος μέσω της TUI θα κάνουν διακοπές στο νησί περίπου 630.000 τουρίστες έναντι 600.0000 πέρυσι.

Επιπλέον ο κορυφαίος τουρ οπερέιτορ σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα της διασύνδεσης του τουρισμού με την αγροδιατροφή με περισσότερους οινοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς αφού εχει μεγάλη ανταπόκριση στους πελάτες της.

Εντωμεταξύ, σταθερή παρέμεινε η ζήτηση στη γερμανική αγορά για ελληνικούς προορισμούς και τον Δεκέμβριο, με τις κρατήσεις για Κρήτη μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου να καταγράφουν αύξηση κατά 9% έναντι του Δεκεμβρίου του 2016, στη Ρόδο αύξηση 7% και στην Κω αύξηση 26%.

Τα στοιχεία προέρχονται από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων στη Γερμανία Traveltainment. Εξάλλου, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το 2018 οι προκρατήσεις κινούνται με άνοδο 15% έως 30% ανάλογα την αγορά, γεγονός που βάζει τις βάσεις για νέα χρονιά – ρεκόρ.

Η υπουργός επισήμανε ότι η νέα στρατηγική του Υπουργείου εστιάζεται στην προσπάθεια για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο και αναφέρθηκε στις δράσεις για προσέλκυση νέων αεροπορικών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Για το 2017 οι αφίξεις συνολικά ανήλθαν σε 30 εκατομμύρια τουρίστες και τα έσοδα στα 14,7 δισ. ευρώ, με την κα Κουντουρά να σημειώνει ότι μέσω του τουρισμού όλος ο κορμός της οικονομίας λαμβάνει μέρισμα της παρούσας ανάπτυξης.

Πηγή: patris.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook