Περισσότεροι αναπληρωτές από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

περισσότεροι-αναπληρωτές-από-τον-σεπ-70153

mathites kathigitisΑύξηση του αριθμού των αναπληρωτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία εξετάζει το υπουργείο Παιδείας καθώς ο υπάρχον αριθμός δεν επαρκεί παραδέχτηκε ο γ.γ. του υπουργείου, ενώ σε ό,τι αφορά την κατάθεση των μηχανογραφικών είπε ότι έως χθες είχαν οριστικοποιηθεί 75.000 και έως τα μεσάνυχτα αναμένεται να καταθέσουν και οι υπόλοιποι 30.000.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Αθανάσιος Κυριαζής αναφέρθηκε στο θέμα των μετεγγραφών διευκρινίζοντας ότι αυτό είχε ξεκαθαρίσει από τον Μάιο μήνα όπου στον Νόμο 4246/2014 δίνεται δικαίωμα ελεύθερων μετεγγραφών σε κάποιες κατηγορίες πολιτών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, πολύδημα τέκνα, παιδιά ορφανών οικογενειών κτλ) όπως προβλέπεται στο Νόμο.

«Αυτή η διάταξη ισχύει κανονικά και δεν την πείραξε καθόλου το Υπουργείο. Έρχεται ο Υπουργός Παιδείας και προσθέτει ακόμα μία κατηγορία και είναι η ίδια διάταξη που ίσχυε και πέρυσι δηλαδή 9.000 κατά κεφαλήν εισόδημα, άρα μιλάμε για οικονομικά κριτήρια. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε σ αυτήν την κατηγορία ένα 10% στον αριθμό των εισακτέων. «Επιπλέον, όσοι έχουν 9.000 κατά κεφαλήν εισόδημα δικαιούνται επίσης μετεγγραφής. Αυτό είναι το πλαίσιο που ισχύει για τις μετεγγραφές» ξεκαθάρισε ο γενικός.

Τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά στα Μηχανογραφικά τους

Αναφερόμενος στο μηχανογραφικό η κατάθεση του οποίου θα πρέπει να γίνει έως τις 12.00 την νύχτα, ο γ.γ. ανέφερε ότι η ροή ήταν αρκετά καλή έως χτες το βράδυ.

Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας είναι να το συμπληρώσουν οι μαθητές με βάση το ποια Σχολή τους ενδιαφέρει και όχι το τι θα κάνουν αργότερα.

Έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Πραγματικά φέτος θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τα κενά στα σχολεία» παραδέχτηκε ο κ. Κυριαζής.

«Είναι ένα ζήτημα που έχει προκύψει λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών και ο αριθμός των αναπληρωτών που «κόπηκαν». Όντως ο αριθμός των αναπληρωτών που έχουμε δεν επαρκεί και προσπαθούμε με διαφόρους τρόπους να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις επόμενες εβδομάδες το ζήτημα θα έχει τακτοποιηθεί. «Ήδη έχουμε επαφές και με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Μεταρρύθμισης) για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Γίνονται πάντως όλες οι προσπάθειες για να μην έχουμε κενά και με βασική ενέργεια την αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών».

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook