Πειραματικό σεμινάριο τεχνικών επιτέλεσης και χορού στο στούντιο Όξω Νου

πειραματικό-σεμινάριο-τεχνικών-επιτ-150513

kosmas-hands-chaniaΠειραματικό σεμινάριο τεχνικών επιτέλεσης και χορού (Release) με τον Κοσμά Κοσμόπουλο και μέλη της ομάδας Λούνα Πάρκ διάρκειας 5 ημερών διοργανώνεται στο στούντιο Όξω Νου από τις 11 ως τις 15 Ιουλίου.

Ώρες σεμιναρίου: 16:00-19:00

Τιμή σεμιναρίου: 60 €

Εγγραφές έως τις 06 Ιουλίου

Κάθε ανθρώπινη κίνηση και έκφραση μπορεί να είναι μέρος της επιτελεστικής δράσης όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τεχνικής, αναπαράστασης και ειλικρινής σκηνικής παρουσίας. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι η εγρήγορση των πέντε αισθήσεών μας έχοντας προηγουμένως κινητοποιήσει πολλαπλά κέντρα του σώματός μας μέσω ασκήσεων αναπνοής και νοητών εικόνων και / ή σωματικών παρεμβάσεων.

Μέσω απλών ασκήσεων θα εξερευνήσουμε τις παρορμητικές κινήσεις και την επίδραση της σκέψης επάνω τους, καθώς και τη διάσταση του χρόνου και της ενέργειας, κάνοντας χρήση μίας εξειδικευμένης κατανόησης των διαφόρων Σωματικών αλλά και Κοινωνικών Συστημάτων που μας επηρεάζουν. Η διδασκαλία περιλαμβάνει στοιχεία από Yoga και ΤεχνικήAlexander, τα οποία θα βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης του σώματός μας. Μέσα από αυτές τις τεχνικές θα ανακαλύψουμε μία καλύτερη ισοζυγισμένη κίνηση και μια λιγότερο στατική ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης θα εστιάσουμε στην απελευθέρωση και έκταση του σώματος στο χώρο, αφυπνίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις αισθήσεις μας και αναπτύσσοντας τη συνειδητότητα του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Σταδιακά θα αυξήσουμε την ροή της ενέργειας και το εύρος της κίνησής μας χρησιμοποιώντας διαφορετικές ιδιότητες της ορμής (momentum) και της βαρύτητας. Θα συνεχίσουμε με σκηνικούς αυτοσχεδιασμούς βάσει απλών κινητικών οδηγιών, αλλά και θεμάτων, έχοντας το χρόνο να πειραματιστούμε και να τους εξερευνήσουμε εις βάθος. Θα ερευνήσουμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις ένα στιγμιαίο γεγονός μπορεί να γίνει εμπειρία, να αλλάξει χαρακτήρα, να γίνει σκηνική δράση και να αξιολογηθεί στη συνέχεια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με κάποια χορευτική ή γενικότερα σκηνική εμπειρία και εξάσκηση.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook