Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη

παυλόπουλος-η-συνθήκη-της-λωζάνης-είν-621882

Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπροσθέτως, συμπλήρωσε ο Πρ.Παυλόπουλος, ούτε αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση (όρος που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του ο Τ.Ερντογάν) χρειάζεται η εν λόγω Συνθήκη.

Νωρίτερα ο ΠτΔ υπογράμισε την ανάγκη ειλικρινούς σεβασμού Διεθνούς Δικαίου και ευρωπαϊκού κεκτημένου, κάτι που οφείλουν να κάνουν τόσο τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. όσο όμως και οι προς ένταξη χώρες.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε πως επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι η επίσκεψη αυτή να μείνει ιστορική, σημειώνοντας ωστόσο ότι, πρώτο χαρακτηριστικό της φιλίας είναι η ειλικρίνεια.

Παράλληλα, επικαλούμενος το ρητό, «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», πρότεινε πάνω στους καλούς αυτούς λογαριασμούς να χτισθούν και οι διμερείς σχέσεις.

Εξάλλου, η όποια διαφορά δεν μπορεί, παρά να λυθεί με τρόπο ειρηνικό και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, σημείωσε ο ίδιος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ειλικρινή εφαρμογή της ευρω-τουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό, με δεδομένο ότι βασικές αξίες είναι η Δικαιοσύνη και ο Ανθρωπισμός.

Πηγή : avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook