Παυλόπουλος από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης: Η δήθεν σύγκρουση των πολιτισμών δεν υπάρχει | Photos + Videο

παυλόπουλος-από-την-ορθόδοξη-ακαδημί-748488

Με το χρυσό μετάλλιο, το ύψιστο βραβείο της Ορθοδόξου Ακαδημίας, τιμήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την προσφορά και την διαρκή στήριξη του στο έργο της ακαδημίας.

ΕΔΩ: Χανιά | 50 χρόνια Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης – Προκόπης Παυλόπουλος και Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην μεγάλη εκδήλωση | Photos

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο του ιδρύματος στην προώθηση του διαλόγου, της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής, σε σύντομη ομιλία με την οποία έκλεισε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, στο Κολυμπάρι, το απόγευμα της Τετάρτης.

«Να κατανοήσουμε τους άλλους πολιτισμούς»

Αναφερόμενος στην σημαντική αποστολή της Ακαδημίας μέσα στις δεκαετίες και στη σημασία του διαλόγου μέσα αλλά και έξω από το εκκλησιαστικό πλαίσιο, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για «θεωρίες περί δήθεν σύγκρουσης των πολιτισμών που δεν υπάρχουν.». «Απλά επειδή δεν κατανοήσαμε τους πολιτισμούς, μπορούμε και πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους κατανοήσουμε για να τους δείξουμε, όχι την δική μας υπεροχή αλλά ότι πονάμε για τα δικά τους πάθη. Και μπορούμε να επικοινωνήσουμε σεβόμενοι τις Αρχές τους» τόνισε.

Συνεχίζοντας στάθηκε στη σημασία της προώθησης του διαλόγου και της επικοινωνίας της ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε ένα πνεύμα συνεννόησης και ειρήνης. Όπως είπε, ο διάλογος αυτός άνοιξε στους κόλπους της Εκκλησίας  πριν τρία χρόνια στην Πανορθόδοξη Σύνοδο 17 -26 Ιουνίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook