Παρόντες οι φορείς, απόντες οι πολίτες στην κινητοποίηση για το αεροδρόμιο Χανίων | Photos

παρόντες-οι-φορείς-απόντες-οι-πολίτες-186540

???????????????????????????????Απουσία πολιτών αλλά με συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων τους από ολόκληρη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων.

???????????????????????????????Η κινητοποίηση που γίνεται λίγες μόλις ημέρες πριν από το ξεπούλημα ουσιαστικά του αεροδρομίου καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) οι τεχνικές και την Τρίτη οι οικονομικές προσφορές των ενδιαφερομένων, στόχο είχε να στείλει στην κυβέρνηση το μήνυμα πως οι φορείς του νησιού είναι κάθετα αντίθετοι σε ότι μεθοδεύεται και θα παλέψουν για να ματαιώσουν την ιδιωτικοποίηση του «Γιάννης Δασκλαογιάννης».

???????????????????????????????Σημειώνεται πάντως πως το πρωί στο αεροδρόμιο ναι μεν ήταν μαζική η συμμετοχή των φορέων του νομού, με παρουσία όλων των δημάρχων και  του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, παρόλα αυτά όμως η συμμετοχή πολιτών στην κινητοποίηση ήταν στην κυριολεξία ανύπαρκτη.

???????????????????????????????Αξίζει να επισημανθεί πάντως πως το παρόν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έδωσαν  ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και  η βουλευτής του ΚΚΕ κα Διαμάντω Μανωλάκου.

???????????????????????????????Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και είπε μεταξύ άλλων πως δεν πρόκειται να δεχτούμε την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και οι αρμόδιοι θα μας βρίσκουν μπροστά τους όλα τα επόμενα χρόνια. Αναφέρθηκε επίσης στο ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας θα είναι καταστροφικές για τον τόπο.

???????????????????????????????Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας υποδομή το αεροδρόμιο που όπως ανάφερε μπορεί να καθορίσει του τόπου. Αναφέρθηκε επίσης σε μια ενδεχόμενη μονοπωλιακή κατάσταση που ίσως προκύψει από το άνοιγμα των προσφορών τις επόμενες ημέρες με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

???????????????????????????????Ο δήμαρχος Ηράκλειου κ. Βασίλης Λαμπρινός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι φορείς του Ηρακλείου θα είναι δίπλα στους φορείς των Χανίων σε όποια μορφή αγώνα διεξάγουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

???????????????????????????????Ο Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός είπε πως με αδιαφανείς διαδικασίες ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού μετώπου που θα αντισταθεί σε αυτές τις πρακτικές.

???????????????????????????????Επίσης η Βουλευτής του ΚΚΕ κα Διαμάντω Μανωλάκου ανέφερε πως η ιδιωτικοποίση του αερολιμένα Χανίων δεν πρέπει να περάσει γιατί οι συνέπειες θα είναι τραγικές όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους του κατοίκους της Δυτικής Κρήτης. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως με το ξεπούλημα του «Γιάννης Δασκαλογιάννης» υποθηκεύεται και η ασφάλεια του νησιού καθώς δίπλα στο αεροδρόμιο βρίσκεται και η 115 Π.Μ.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις για το θέμα και των δημάρχων των Χανίων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την έγκριση ψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Γιάννης Δασκαλογιάννης που όπως επισημάνθηκε θα είναι καταστροφική για τον τόπο.

 

Αν. Γερ.

One thought on “Παρόντες οι φορείς, απόντες οι πολίτες στην κινητοποίηση για το αεροδρόμιο Χανίων | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook