Παρουσιάζεται στα Χανιά το βιβλίο «Σκανδιναβική Αστυνομική Λογοτεχνία» του Νίκου Γεωργιάδη

παρουσιάζεται-στα-χανιά-το-βιβλίο-σκ-394622

Το ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, οι εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ και ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μ. Γεωργιάδη, Σκανδιναβική Αστυνομική Λογοτεχνία. Όψεις της Κοινωνίας και της Πολιτικής τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο – Νεώριο Μόρο.

Θα μιλήσουν:

-Βαρβάρα Περράκη, Φιλόλογος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

-Βαγγελιώ Σερδάκη-Χιωτάκη, Εκπαιδευτικός

-Μαρία Συρρή, Φιλόλογος Ιστορικός.

Το βιβλίο ασχολείται με τη σύγχρονη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία, την ιστορία της, το πλαίσιο στο οποίο αναπτύχθηκε, τα κύρια χαρακτηριστικά και τις αιτίες τής διεθνούς επιτυχίας της από τις αρχές του 21ου αιώνα. Κυρίως, όμως, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη θεματολογία της, σε ζητήματα όπως η στάση των σκανδιναβικών χωρών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Olof Palme, ο νεοναζισμός και τα ρατσιστικά εγκλήματα, η μετανάστευση και οι συνέπειές της, το τράφικιν, και η βία ενάντια σε γυναίκες και παιδιά.

Με όχημα τα αστυνομικά μυθιστορήματα, εξετάζονται αυτά τα σημαντικά κοινωνικοπολιτικά θέματα που απασχολούν τους συγγραφείς και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουν, με άλλα λόγια, οι όψεις της κοινωνίας και της πολιτικής στις σκανδιναβικές χώρες που αναδεικνύονται και αποτελούν αντικείμενο κριτικής στην αστυνομική λογοτεχνία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook