Χανιά | Παρουσία εκπροσώπου του Δήμου η 1η Επιστημονική συνδιάσκεψη πόλης για τον εθελοντισμό

χανιά-παρουσία-εκπροσώπου-του-δήμου-η-535468

Η 1η Επιστημονική Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό, την Κοινοτική Ενδυνάμωση-Δράση και την Δια Βίου Μάθηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (13/5) στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ήταν εξόχως σημαντική αφού οι ανάγκες υλοποίησης της δράσης είναι πολυποίκιλες.

Η καμπάνια συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου, που ως σημείο εκκίνησης είχε τον Δεκέμβριο του 2016 τον Δήμο Πλατανιά και πρόσφατα 4 & 5-3-2017 φιλοξενήθηκε στον Δήμο Κισσάμου, ολοκληρώθηκεμε την διεξαγωγή της 1ης Επιστημονικής Συνδιάσκεψης Πόλης για τον Εθελοντισμό, την Κοινοτική Ενδυνάμωση-Δράση και την Διά Βίου Μάθησης.

Η Συνδιάσκεψη είχε θέμα: «Η Πόλη Δικτυώνεται – Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη ζωή» πραγματοποιείται από το ΕΔΕΕΚ και το e-Eπιστημονικό Περιοδικό ‘ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» σε Συνδιοργάνωση με:

το Παν/μιο Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την ΠΕΠΣΥ, την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, τον ‘Ορίζοντα’ και σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος, τους Δρομείς Υγείας, τους Ποδηλάτρεις, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ, το Θέατρο Βλησίδης, τον Δήμο Χανίων και τους Δήμους Κισσάμου, Πλατανιά, Αποκορώνου, Kανδάνου-Σελίνου, Σφακίων, με την αιγίδα των Παν/μιο Στοκχόλμης, ΓΓΔΒΜ, ABF.

Στη Συνδιάσκεψη, το Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Βασίλειος Γλαμπεδάκης που αφενός χαιρέτησε αυτή την πρωτοβουλία, αφετέρου τόνισε τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος θα συνεισφέρει σε αυτήν.

Η φετινή Συνδιάσκεψη ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μέλους του ΕΔΕΕΚ, του Κισαμίτη γιατρού Μ. Μπονατάκη ο οποίος είχε την ιδέα για την πραγματοποίησή της υπό τον συντονισμό του ΕΔΕΕΚ στο πλαίσιο του συμμετοχικού διαλόγου με την Κοινωνία των Πολιτών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook