Παρουσία Δρίτσα οι εργασίες του Συνεδρίου των Αξιωματικών του Λιμενικού | Στα όριά του το Λιμενικό Σώμα

παρουσία-δρίτσα-οι-εργασίες-του-συνεδ-308335
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ξεκίνησαν το πρωί, σήμερα στα Χανιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, οι εργασίες του 8ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου όπως καταγράφεται και αναδεικνύεται σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός «είναι ο αναβαθμισμένος ρόλος του Λιμενικού Σώματος στην έρευνα και διάσωση ανθρώπινων ζωών από την είσοδο προσφύγων και μεταναστών.» Όπως είπε ο κ. Δρίτσας περισσότερες από 90.000 διασώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα το τελευταίο διάστημα και παράλληλα επεσήμανε ότι «αν δεν συνεργαστεί ολόκληρη η Ευρώπη η χώρα μας μόνη της δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Οφείλουμε να στηρίξουμε το Λιμενικό Σώμα γιατί βρίσκεται σε πρώτη γραμμή και με αυτό τον τρόπο να οργανώσουμε και την συνολική στάση της Ελληνικής Πολιτείας και να αναδείξουμε το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα ως εξόχως ευρωπαϊκό και παγκόσμιο.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μελανά πάντως χρώματα περιέγραψε την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στο Λιμενικό Σώμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κ. Δημήτρης Σαιδάκης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Σαιδάκης είπε μεταξύ άλλων πως το κυρίαρχο πρόβλημα είναι αυτό του προσωπικού, το οποίο είναι ελάχιστο ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με το προσφυγικό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής επεσήμανε «εδώ και εννέα μήνες το Λιμενικό έχει πάρει στις πλάτες του όλη την Ελλάδα. Όταν όμως δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό, όταν δεν υπάρχουν τα επιχειρησιακά μέσα, πρέπει όπως και γίνεται να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Πόσο όμως μπορούμε να το καταφέρνουμε αυτό;»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Σαιδάκης τόνισε πως «αν δεν στηριχθεί όπως χρειάζεται αυτή η προσπάθεια σε λίγο θα πάμε σε κατάρρευση.»

Ανέφερε τέλος χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Λιμενικών Αξιωματικών πως από πέρυσι μέχρι και σήμερα οι αναλογία σε πρόσφυγες και οι μετανάστες έχει αυξηθεί 1814%. «Μέχρι σήμερα έχουν εισέλθει στην χώρα 650.000 μετανάστες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαχειριστεί από ένα ολιγάριθμο προσωπικό. Κάνουμε έκκληση και στον υπουργό και στην ηγεσία μας να μας βοηθήσει. Την ίδια έκκληση απευθύνουμε και στην Ευρώπη.

Το παρόν στην έναρξη των εργασιών  του συνεδρίου έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος οι Βουλευτές κα Βάλια Βαγιωνάκη του ΣΥΡΙΖΑ και Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook