Παραμονή Χριστουγέννων στη Δημοτική Αγορά των Χανίων

παραμονή-χριστουγέννων-στη-δημοτική-195911

agora_dentro2Η Δημοτική Αγορά, συνυφασμένη με την ιστορία αυτής της πόλης, τα ήθη και τις παραδόσεις της, την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί, σημείο αναφοράς και τις ημέρες των εορτών.

Εκεί χτυπά η καρδιά των Χριστουγέννων, με τους Χανιώτες και τους επισκέπτες να συναθροίζονται στο εξωτερικό και το εσωτερικό της.

Στην πλατεία, το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σημείο συνάντησης, χαλαρής κουβέντας για μικρούς και μεγάλους.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι πλανόδιοι μικροπωλητές που από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας κι έπειτα αποτελούν -καλώς ή κακώς- αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής εικόνας της Αγοράς.

agora.taverenes1Οι παραδόσεις όμως τιμώνται μέσα, στις περίφημες ταβέρνες, εκεί όπου από νωρίς το πρωί, γίνεται “μάχη” για ένα τραπέζι! Καλοί φίλοι και παλιοί γνωστοί ξανασμίγουν, παρέα με καλό κρέας και εκλεκτό κρασί.

agora.tavernesΣτα κρεοπωλεία που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους, κόσμος συρρέει από το πρωί για να προμηθευτεί το απαραίτητο, για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κρέας.

PC241631Κάπου εκεί και οι Αρχές και οι παράγοντες του τόπου, βολτάρουν, ψωνίζουν, χαιρετούν, κερνούν. Κι όλα αυτά, με μια μικρή αλλά απαραίτητη δόση κουτσομπολιού.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook