Παραλιακό μονοπάτι από Ακτή Παπανικολή μέχρι Κλαδισό σχεδιάζει ο δήμος Χανίων | Ξεκινάει διαδικασία απαλλοτριώσεων

παραλιακό-μονοπάτι-από-ακτή-παπανικο-554010

Σχέδιο δημιουργίας ενιαίου παραλιακού μονοπατιού, από το τέλος της Ακτής Παπανικολή, μέχρι και τον ποταμό Κλαδισό επιχειρεί να υλοποιήσει ο δήμος Χανίων σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά σήμερα ο δήμαρχος Χανιών κ Τάσος Βάμβουκας.

Συγκεκριμένα και με την ευκαιρία της ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας, στην παραλία της Νέας Χώρας και αφού πέρασαν δύο χρόνια από την αφαίρεση της, ο κ. Βάμβουκας, σε ότι αφορά το εν λόγο σχέδιο είπε, πως «υπάρχει ένα ενδιάμεσο κενό από την Ακτή Παπανικολή μέχρι τους Αγίους Αποστόλους, το οποίο φθάνει έως τον ποταμό Κλαδισό. Στόχος είναι να γκρεμίσουμε τα κτίρια που εμποδίζουν την πρόσβαση από την Ακτή Παπανικολή μέχρι τον Κλαδισό και να σε τελευταία φάση να ενοποιήσουμε την παραλία της Νέας Χώρας μέχρι τους Αγίους Αποστόλους.»

Όπως είπε ο κ. Βάμβουκας «ο δήμος ήδη προχωρά την διαδικασία των απαραίτητων απαλλοτριώσεων κάποιων κτισμάτων που υπάρχουν σε συνέχεια του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα μας οδηγήσει στον Κλαδισό ποταμό όπου θα διαμορφωθεί μια πολύ όμορφη περιπατητική διαδρομή»

Επίσης και με αφορμή την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στη Νέα Χώρα ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως «η δημοτική αρχή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κερδίσει ξανά την Γαλάζια Σημαία η παραλία της Νέας Χώρας. Πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να διατηρήσουμε αυτή αλλά και όλες τις σημαίες στο δήμο μας.»

Παράλληλα ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν τους επόμενους μήνες στο παραλιακό μέτωπο της Ακτής Παπανικολή, όπως οι εργασίες που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο με στόχο την αναβάθμιση του.

Τέλος ο κ. Βάμβουκας είχε συνάντηση στο ΚΑΠΗ της Νέας Χώρας με εκπροσώπους κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής οι οποίοι του έθεσαν διάφορα προβλήματα, όπως αυτό της στάθμευσης των Ι.Χ των κατοίκων ζητώντας από τον δήμαρχο Χανίων την αντιμετώπιση του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook