Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

παραιτήθηκε-ο-ματέο-ρέντσι-από-την-ηγε-660488

Την παραίτηση του από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) υπέβαλε ο Ματέο Ρέντσι μετά την ήττα του κόμματος στις χθεσινές εκλογές.

Η παραίτηση του άλλοτε «τρομερού παιδιού» της ιταλικής πολιτικής έγινε μία ημέρα μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εκλογές, καθώς απέσπασε ένα ποσοστό 19,4%, το χαμηλότερο από την ίδρυση των Δημοκρατικών το 2007.

Η κίνηση του Ρέντσι δεν ξάφνιασε κανέναν. Ήδη, τις προηγούμενες ώρες το πρακτορείο ANSA είχε αναφέρει ότι θα παραιτηθεί. Αν και κανείς από τους συνεργάτες του δεν ήθελε να επιβεβαιώσει την είδηση, η απομάκρυνση του Ρέντσι έμοιαζε δεδομένη.

Παραμένω απλό μέλος του κόμματος

Στο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για το Δημοκρατικό Κόμμα, αναφέρθηκε ο Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία ανακοίνωσε και την παραίτησή του.

«Θα είμαι απλό μέλος του κόμματος, θα δώσω τη συμβολή μου για κινητοποίηση σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως πρέπει να κάνουν όλοι», ανέφερε ο Ρέντσι, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε του έργου του λέγοντας: «Παραδίδουμε τα κλειδιά του σπιτιού της χώρας, το οποίο, σήμερα, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν τα παραλάβαμε».

Ζήτησε έκτακτο συνέδριο 

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο, ενώ ανέφερε ότι «το κόμμα του δεν θα δεχθεί ποτέ την κουλτούρα του μίσους και των ψευδών ειδήσεων». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το κόμμα του «δεν κατάφερε να εξηγήσει αποτελεσματικά τι έκανε έως τώρα και, κυρίως, τι ήθελε να κάνει στο μέλλον για την Ιταλία».

«Λέμε όχι σε υπόγειες συμφωνίες, όχι σε κλειστούς κύκλους λήψης αποφάσεων μέσα στο κόμμα, και όχι σε κάθε μορφή εξτρεμισμού», είπε με έμφαση ο Ρέντσι, κατά τον οποίο, ο νέος επικεφαλής του κόμματός του θα πρέπει να εκλεγεί, πάντα, με ανοικτή ψηφοφορία μελών και φίλων των «Δημοκρατικών».

«Όχι» σε συνεργασία με κεντροδεξιά και κίνημα Πέντε Αστέρων 

Αρνήθηκε, τέλος, κάθε είδος συνεργασίας, τόσο με την κεντροδεξιά, όσο και με το κίνημα Πέντε Αστέρων. «Θα συνεχίσουμε πάντα, με αίσθημα ευθύνης, να λέμε ναι αλλά και όχι, όταν χρειάζεται», ολοκλήρωσε ο Ιταλός προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook