Παρίστανε τον καθηγητή και αποσπούσε χρήματα από φοιτητές για δήθεν προγράμματα ΕΣΠΑ

παρίστανε-τον-καθηγητή-και-αποσπούσε-352284

Ανυποψίαστους φοιτητές εξαπατούσε ένας 52χρονος από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος παρίστανε τον καθηγητή αποσπώντας τους μεγάλα ποσά για δήθεν προγράμματα ΕΣΠΑ.

Έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε η δράση του 52χρονου ο οποίος με διάφορα τεχνάσματα, αποσπούσε από την κατοχή τους χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε ο 52χρονος το χρονικό διάστημα 2014 -2016, προσποιούμενος τον καθηγητή, με εξειδίκευση στη διοργάνωση σεμιναρίων επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, έπεισε μεγάλο αριθμό ατόμων, να του παραδώσουν προσωπικά τους έγγραφα, για τη συμμετοχή τους σε αυτά, η οποία θα τους απέφερε οικονομικό όφελος.

Ωστόσο, στην πορεία επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες για την ακύρωση των εν λόγω σεμιναρίων προσέγγιζε μερίδα ατόμων (εκ των παραπάνω ενδιαφερομένων) και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως της επένδυσης χρημάτων σε ομόλογα εταιρειών υψηλής απόδοσης κέρδους, της ένταξης σε προγράμματα ΕΣΠΑ μόνο για επαγγελματίες και της ρύθμισης χρεών σε ασφαλιστικούς φορείς, προέκυψε ότι εξαπάτησε οκτώ άτομα, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ περίπου, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει από ένα ακόμη άτομο, 100.000 ευρώ.

Ο άντρας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση εμπλοκής του σε παρόμοιες περιπτώσεις, την τυχόν συμμετοχή συνεργών και τον εντοπισμό έτερων θυμάτων.

thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook