Παρέμβαση Μαρκογιαννάκη για τη δακοκτονία

παρέμβαση-μαρκογιαννάκη-για-τη-δακοκ-80061

dakoktoniaΤο «Eνδεχόμενο μείωσης της χρηματοδότησης για τη δακοκτονία» αποτελεί θέμα ερώτησης που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης

markogiannakis_433_355Η περιφερειακή ενότητα Χανίων αποτελεί μία από τις κατεξοχήν ελαιοκομικές περιοχές της χώρας, με το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών να είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγή ελαιολάδου.

Κατά το τελευταίο διάστημα, εκφράζονται έντονες ανησυχίες αφενός αναφορικά με την πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μειώσει σημαντικά τη χρηματοδότηση για τη δακοκτονία και αφετέρου ως προς το κατά πόσον θα παραληφθούν εγκαίρως τα φυτοφάρμακα, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της όλης διαδικασίας εν ευθέτω χρόνω.

Το ενδεχόμενο μείωσης των σχετικών κονδυλίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, κατά την εφετινή ελαιοκομική περίοδο η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 70% σε σχέση με τη μέση ετήσια – μάλιστα, οι κύριες ελαιοπαραγωγικές περιοχές, όπως η Κίσαμος, έχουν μηδενική παραγωγή – έχουν προκαλέσει αναστάτωση στον ελαιοπαραγωγό πληθυσμό των Χανίων.

Με δεδομένη τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη καλλιέργεια για την τοπική οικονομία, η ενδεχόμενη διαδοχική ετήσια απώλεια εισοδήματος θα έχει καταστροφικές συνέπειες, σε μια εποχή μάλιστα που οι αντοχές των νοικοκυριών δοκιμάζονται πολλαπλώς.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση της ως άνω περιγραφομένης κατάστασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook