Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις ,πρόταση για παρατηρητή για τα χημικά

παρά-τις-σφοδρές-αντιδράσεις-πρόταση-124599

ximika syskepsiΜετά την έντονη ανησυχία που έχει προκύψει για το θέμα της καταστροφής των χημικών σε θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και κοντά στην Κρήτη οι φορείς συστρατεύονται για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτό που εξετάζεται σε συνάντηση που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ.Καλογερής είναι αν μπορεί να οριστεί Έλληνας παρατηρητή στη διαδικασία , αν μπορεί να υπάρξει  έλεγχος και μετρήσεις για να διαπιστωθούν οι συνέπειες που θα υπάρξουν στο περιβάλλον.

Οι Κρητικοί ωστόσο έχουν τονίσει σε κάθε τόνο ότι λένε «όχι» στην καταστροφή των χημικών σε αυτή την περιοχή και  αντιτίθενται ακόμα και αν υπάρξει η παρουσία παρατηρητή, αφού το θέμα είναι να εμποδιστεί η καταστροφή, και όχι να επιβλέπεται η αμφισβητούμενη διαδικασία.

Στην περιφέρεια και τη συνάντηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.Γιδαράκος ,ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Στεφάνου, ο  πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ κ.Ινιωτάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου κ.Βαρδάκης.

Για μια ακόμη φορά ο κ.Γιδαράκος – όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα στο ράδιο 9,84- έκανε λόγο για μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία αναφερόμενος στην υδρόλυση και όλοι πολλοί τόνισαν ότι αν προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να να υπάρξει πολύ αυστηρός έλεγχος .

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook