Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σκέφτονται στο υπουργείο Οικονομικών | Τι θα γίνει με τα πρόστιμα

παράταση-για-τις-φορολογικές-δηλώσει-147177

eforiaΗ προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έχει δηλωθεί από την μεριά του υπουργείου Οικονομικών πως θα είναι η 30η Ιουνίου. Όταν λένε, όμως, 30η Ιουνίου, δεν εννοούν απαραιτήτως… αυτή την ημερομηνία.

Είναι πολύ πιθανή πλέον η έμμεση παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr. Μένουν 18 ημέρες μέχρι τη λήξη της επίσημης προθεσμίας και 3,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμα κατατεθεί.

Αυτό σε απλά μαθηματικά σημαίνει πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά 185.000 φορολογικές δηλώσεις, με ότι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες του taxisnet. Μπρος στο φάσμα ενός γενικού μπλακ άουτ το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε μια παράταση της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης (όπως έγινε και για την υποβολή του Ε9).

Το πρόβλημα είναι πως τούτη τη στιγμή η Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Έργων, μετά τηυν αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη, είναι ακέφαλη επομένως δεν μπορεί να προχωρήσει σε σχετική απόφαση.

Αυτό που μπορεί να γίνει μέσω του υπουργείου Οικονομικών είναι μια έμμεση παράταση στις φορολογικές δηλώσεις για ακόμα δύο εβδομάδες (μέσα Ιουλίου δηλαδή), ενώ οι… καθυστερημένοι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 100 ευρώ νώ ειδικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα χαθεί και η δυνατότητα δήλωσης αποδείξεων με ότι αυτό συνεπάγεται στην πληρωμή πρόσθετου φόρου.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την παραίτηση του κ. Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει μειωθεί δραστικά καθώς δεν εκδίδονται τα σχετικά εκκαθαριστικά. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει γενικός γραμματέας για να τα υπογράψει. Χθες εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει ότι προσωρινά, έως ότου καλυφθεί η θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων θα μπορεί να ασκεί τα σχετικά καθήκοντα ένας από τους γενικούς διευθυντές της γραμματείας. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για την κάλυψη της θέσης του ΓΓΔΕ λήγει στις 16 Ιουνίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook