Παππάς: Θα παλέψουμε να μην επιβληθεί η άποψη που ζητά 4ο Μνημόνιο

παππάς-θα-παλέψουμε-να-μην-επιβληθεί-η-474417

Είναι προφανές ότι ο Σόιμπλε δεν θέλει να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα, σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς το πρωί του Σαββάτου και τόνισε ότι η άποψη που ζητά την επιβολή τέταρτου προγράμματος είναι μειοψηφική μεταξύ των δανειστών και η κυβέρνηση θα παλέψει ώστε να μην επιβληθεί.

Έχει καταλάβει όλος ο κόσμος ότι η συζήτηση δεν είναι οικονομική, αλλά πολιτικών σκοπιμοτήτων, τόνισε και δήλωσε πως «το ενδεχόμενο το τρέχον πρόγραμμα να λειτουργήσει και να αποδώσει δεν είναι ευτυχές σενάριο για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών».

Σε ερώτηση δε, αν «για να το πούμε απλά, δεν θέλει ο Σόιμπλε να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα», ο κύριος Παππάς απάντησε: «Είναι προφανές».

«Εχουμε μία συμφωνία στην οποία κύκλοι των δανειστών μπήκανε χωρίς να το λέει η ψυχή τους – θυμάστε το «προγραμματάκι γέφυρα» – δεν θέλανε την προοπτική σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας» είπε και συμπλήρωσε πως τώρα «η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και έτσι πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι».

Ο κύριος Παππάς μιλώντας στον Σκάι, επισήμανε πως «το μπλοκ των δανειστών μας δεν είναι ενιαίο, υπάρχει μια ανοιχτή διαφωνία που είναι επί της ουσίας. Όσοι υποστηρίζουν το ΔΝΤ και ζητούν επιτακτικά να μπει στο πρόγραμμα είχαν δύο επιχειρήματα: Γιατί έχει τεχνογνωσία και γιατί ζητά την αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως πλέον η Κομισιόν αμφισβητεί τον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων και η αναδιάρθρωση ξεκίνησε χωρίς το ΔΝΤ, άρα όσοι υποστήριζαν πως το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για το πρόγραμμα, έχουν δεχθεί πλήγμα στα επιχειρήματά τους».

Η διαφορά με πέρσι το καλοκαίρι είναι ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει συμμάχους, έχει πείσει ότι μπορεί και έχει ανεβάσει το πολιτικό της βάρος και εκτόπισμα. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια σύγκρουση μεταξύ των θεσμών για το αν η Ελλάδα πετυχαίνει ή όχι, είπε ακόμα ο κύριος Παππάς.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθούμε πρόσθετα μέτρα. Η άποψη που λέει πάμε σε 4ο μνημόνιο και περικοπή συντάξεων είναι μειοψηφική μεταξύ των δανειστών και εμείς θα παλέψουμε να μην επιβληθεί, δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εκλογές προπαγανδίζει ο κύριος Μητσοτάκης για να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ειδικά μετά την καταψήφιση του επιδόματος» είπε και αναφορικά με το δημοσκοπικό προβάδισμα ακόμα και 15 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε: «Να κάτσει με τις δημοσκοπήσεις που του σερβίρουνε αυτοί που έχει μαζέψει γύρω του, ότι βρίσκεται προ εκλογικού θριάμβου. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, η διαφορά δεν είναι 15 μονάδες με τίποτα».

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook