Πανικός στα δικαστήρια του Μιλάνου: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς! | Photos

πανικός-στα-δικαστήρια-του-μιλάνου-δύ-235793

millan7Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο δικαστικό μέγαρο του Μιλάνου, σύμφωνα με την αστυνομία. Την ίδια ώρα, η ιταλική κρατική τηλεόραση RAI κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον έναν τραυματία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης ήταν διάδικος σε υπόθεση πτώχευσης, κατηγορούμενος μάλιστα για «δόλια χρεοκοπία».

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, oι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε δικαστική αίθουσα του τρίτου ορόφου, λίγο πριν εκδικαστεί η υπόθεσή του.

millan1

Ο επιχειρηματίας πυροβόλησε πέντε φορές, σπέρνοντας το θάνατο και τον πανικό, με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν προς την έξοδο για να σωθούν.

millan4

Αίτια του αμόκ που κατέβαλε τον άντρα, που είναι Ιταλός και ονομάζεται Κλαούντιο Τζιαρντιέλλο, ήταν το γεγονός πως ο συνήγορός του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει να τον υπερασπιστεί.

Τότε ο δράστης πυροβόλησε αρχικά εναντίον του δικηγόρου και κατόπιν κατά τουλάχιστον δύο ανθρώπων που βρίσκονταν στην αίθουσα. Η αίθουσα εκείνη τη στιγμή ήταν κατάμεστη, ενώ άμεσα οι διάδρομοι του δικαστικού μεγάρου γέμισαν αστυνομικούς. Παρόλα αυτά, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, αν και η αστυνομία απέκλεισε όλους τους πιθανούς τρόπους εξόδου.

millan3

Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο 57χρονος Τζαρντιέλο κρύφτηκε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του δικαστηρίου από όπου για λίγα λεπτά μετά την επίθεση συνέχισε να πυροβολεί.

Μάλιστα, η Stampa γράφει πως ο άνδρας είχε για ώρες κρυφτεί σε μία αίθουσα του κτιρίου και δήλωνε στους αστυνομικούς ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί. Μετά από περίπου δύο ώρες κατάφερε να βγει και προσπάθησε να το σκάσει, οδηγώντας μια μηχανή. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, οδηγώντας την μηχανή έφτασε έξω από την πόλη, όπου η αστυνομία τελικά τον συνέλαβε στην περιοχή Βιμερκάτε.

millan5

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα Τζοβάνι Κάντζιο, υπάρχουν αρκετά θύματα, δίχως να διευκρινίζεται ο αριθμός.

«Άκουσα πυροβολισμούς και είδα έναν άνδρα με το πόδι του να αιμορραγεί. Φοβήθηκα και έφυγα», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν στο εσωτερικό του μεγάρου τη στιγμή των πυροβολισμών.

Τριάντα περίπου άτομα είχαν βρει καταφύγιο σε μία αίθουσα του δικαστηρίου, μετά τους πυροβολισμούς, και όπως δήλωσε ένας εξ αυτών «βρισκόμαστε στην αίθουσα 2 του δεύτερου ορόφου. Πυροβόλησαν δίπλα στη δική μας αίθουσα. Μας κρατούν ακόμα μέσα ζητώντας μας να παραμείνουμε με την πλάτη στον τοίχο, γιατί λένε ότι ο δράστης είναι ακόμα εδώ».

Σύμφωνα με την Corriere della Sera νεκρός είναι ο δικαστής Φερνάντο Τσάμπι, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη στο γραφείο του στον δεύτερο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.

millan6

Την ίδια ώρα, αυτό που επισημαίνουν τα περισσότερα ιταλικά δημοσιεύματα είναι τα κενά ασφαλείας που προκύπτουν από το επεισόδιο αυτό, μόλις τρεις εβδομάδες πριν τα εγκαίνια της σημαντικής Διεθνούς Έκθεσης Milano Expo.

«Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που συνέβη. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μπορεί να μπει στο δικαστήριο κυρίως την περίοδο που οι έλεγχοι πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυροί», δήλωσε ένας μάρτυρας που βρισκόταν στο εσωτερικό του Μεγάρου τη στιγμή της επίθεσης.

millan2Συγκλονιστικές είναι οι δηλώσεις μαρτύρων, όπως αυτή μίας 40χρονης υπαλλήλου, η οποία είπε στην ιταλική εφημερίδα πως μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς κρύφτηκε ώστε να αποφύγει τον ένοπλο. «Φοβήθηκα πάρα πολύ και προσπάθησα να φύγω το συντομότερο από το κτίριο», δήλωσε η γυναίκα.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook