Πανελλαδικές 2013 | «Αδικήθηκαν» τα Χανιωτάκια στην Έκθεση

πανελλαδικές-2013-αδικήθηκαν-τα-χανιω-74235

galanakiΤην εκτίμηση ότι οι Βάσεις θα πέσουν πολύ φέτος, καθώς οι βαθμολογίες των υποψηφίων ήταν πολύ χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, εξέφρασε μιλώντας στο zarpa.gr, η φιλόλογος κ. Μαρία Γαλανάκη.

Η ίδια, προτρέπει τα παιδιά «Να μην φοβηθούν να δηλώσουν υψηλόβαθμες σχολές, άσχετα με το ότι δεν τις πιάνουν» με τα περυσινά δεδομένα ενώ θεωρεί ότι τα γραπτά των Χανίων στο μάθημα της Έκθεσης, μάλλον …κακόπεσαν, με την έννοια ότι διορθώθηκαν ιδιαίτερα αυστηρά, πιθανότατα από βαθμολογικό κέντρο των Βορείων Προαστίων της Αθήνας.

panelladikes.ekthesiΑποτέλεσμα;

«Είδαμε τα Χανιωτάκια φέτος να γράφουν χειρότερα στο μάθημα της έκθεσης. Είχαμε ναι μεν μεμονωμένα κάποιους βαθμούς πάνω από 18,5 όμως ακόμα και σε σχολεία ολόκληρα δεν υπήρχε ούτε ένα 18άρι.

Πέρυσι,είχαν γράψει αρκετά 19άρια. Μαθήτριά μας είχε καταφέρει και το στρογγυλό, 20.

Δηλαδή οι επιδόσεις έπεσαν ενώ τα θέματα ήταν σαφώς ευκολότερα.

Το κείμενο δηλαδή του Γραμματικάκη ήταν πολύ πιο εύληπτο, σε σχέση με το κείμενο της Αρβελέρ.

Γι’ αυτό, «εκτίμησή μου είναι ότι φέτος είχαμε πολύ αυστηρότερη διόρθωση», εξηγεί η κα Γαλανάκη, μεταφέροντας πληροφορίες που θέλουν τα γραπτά των Χανίων να έχουν βαθμολογηθεί σε βαθμολογικό κέντρο περιοχής με πολλά και ακριβά ιδιωτικά σχολεία των Αθηνών. Εκεί δηλαδή όπου το επίπεδο, άρα και οι απαιτήσεις, είναι πολύ αυξημένα.

 Μ. Γαλανάκη: «Δηλώστε τις σχολές της καρδιάς σας»

Να μην αφήσουν τις χαμηλές βαθμολογίες να τους αποθαρρύνουν από το να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, συμβουλεύει τους υποψηφίους η κα Γαλανάκη.

«Τα στατιστικά από τις βαθμολογίες των φετινών εξετάσεων, δείχνουν ότι οι βάσεις θα πέσουν. Κανείς δεν το αμφισβητεί», τονίζει.

«Οι υποψήφιοι πρέπει να τα δουν πολύ προσεκτικά αυτά. Δεν πρέπει να απογοητεύονται.

Πρέπει να δηλώσουν σχολές που είναι πολύ πιο πάνω από τα μόριά τους. Ακόμα και 3000 μόρια.

Να αψηφήσουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που λέει ότι δεν υπάρχει ζήτηση κλπ. Αν αγαπάνε το αντικείμενο, θα τα καταφέρουν», διαβεβαιώνει με βάση την πολυετή εμπειρία της.

polytehneioΗ Κρήτη μπορεί να προσφέρει όλο το «πακέτο» για σπουδές!

Σε κάποια σπίτια, δυστυχώς, το δίλημμα «Κρήτη ή πουθενά», έχει τεθεί με σχεδόν …εκβιαστικό τρόπο από τους γονείς, με αποτέλεσμα να οδηγεί τα παιδιά στο αντίθετο αποτέλεσμα, στο να μην θέλουν δηλαδή να σπουδάσουν.

Για την κα Γαλανάκη, τα Χανιωτάκια είναι σε πολύ ευνοϊκή θέση σε σχέση με παιδιά άλλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, αφού μπορούν να σπουδάσουν σε σοβαρά και αξιόλογα πανεπιστημιακά ιδρύματα (όπως το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης), ζώντας παράλληλα μια φοιτητική ζωή αντάξια με εκείνη των μεγαλουπόλεων.

«Θεωρώ ότι η πόλη μας προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα στους φοιτητές κι ας είναι και Χανιώτες. Μπορούν να ασχοληθούν με πολλά πράγματα και δραστηριότητες χωρίς να στερηθούν κάτι. Τα Χανιά προσφέρουν πολλές επιλογές», επισημαίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook