Πανελλαδικές: Ποιες σχολές «σάρωσαν» στις προτιμήσεις των υποψηφίων | Δείτε τα δημοφιλέστερα ΑΕΙ και ΤΕΙ

πανελλαδικές-ποιες-σχολές-σάρωσαν-391588

Κλασσικές προτιμήσεις Ιατρικών και Νομικών σπουδών έκαναν και εφέτος οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Ιατρική και Νομική Αθήνας ήταν τα δυο Τμήματα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών. Ακολουθούν Τμήματα όπως το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Ιατρική Θεσσαλονίκης, το τμήμα ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, το τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Αθηνών, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης και τέλος η Νομική Θεσσαλονίκης.

Στο τοπ είκοσι των σχολών βρίσκονται και οι σχολές Ανθυποπυραγών, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Πολλές προτιμήσεις συγκέντρωσε η Σχολή Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση 850 υποψήφιοι.

Όσον αφορά τις συνολικές προτιμήσεις, δηλαδή το πόσοι δήλωσαν ένα Τμήμα στο μηχανογραφικό τους σε οποιαδήποτε σειρά, εδώ τα πρωτεία τα έχει Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Αθηνών δηλώθηκε σε οποιαδήποτε σειρά από τους περισσότερους υποψηφίους (15.840), και ακολουθούν το τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (11.475), Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459), Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook