Πανέτοιμη για το καλοκαίρι με δύο Πυροσβεστικά ελικόπτερα η Κρήτη | Photos

πανέτοιμη-για-το-καλοκαίρι-με-δύο-πυρο-528125

Έτοιμη να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές, από την 1η Μαϊου είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, έχοντας σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα μεσαίου τύπου Καμόφ, πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων, από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Γιάννη Μαραγκάκη, στην παρουσίαση των δράσεων και των ενεργειών για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2017.
Αναφορικά με το εποχικό προσωπικό που αναμένεται να επανδρώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ. Μαραγκάκης δήλωσε :«Οι εποχικοί θα προσληφθούν από τον Ιούνιο, δεν έχει βγει ακόμα διαταγή αλλά ελπίζουμε ότι από 1/6 θα πάρουμε τους εποχικούς. Σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού ισχύει ότι έχουν μεταφερθεί πέντε άτομα από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κισσάμου και της Καντάνου, στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης στα Χανιά. Με την αναδιάρθρωση που έγινε δόθηκε η δυνατότητα, σε πενταετείς υπαλλήλους της Υπηρεσίας, να γίνουν τριετείς θητείας, ενώ τους δόθηκαν τα δικαιώματα των μόνιμων. Ειδικότερα, τους ενέκριναν τα νυχτερινά, πενθήμερα εξαιρέσιμα και αργίες, επομένως έχουν πλήρη δικαιώματα όπως και οι μόνιμοι, και πιστεύουμε ότι με τις ενισχύσεις από όμορες υπηρεσίες, δεν θα έχουμε πρόβλημα στην αντιπυρική περίοδο».

Οι διασώσεις των τουριστών

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λαμβάνει ειδοποίηση από το 112 ή από το 100 για την διάσωση και απευθείας ενεργοποιούνται οι ομάδες διάσωσης, πρώτα των Χανίων, αν το περιστατικό έχει συμβεί στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και έπειτα ενημερώνεται η ΕΜΑΚ. «Η πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων Αθηνών στο οποίο είναι μέλη από την πολεμική αεροπορία, από το Πυροσβεστικό σώμα, και μπορούν από εκεί να σχεδιάσουν μία επιχείρηση αν χρειαστεί ελικόπτερο ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε ο κ. Μαραγκάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook