Πακέτο με εκρηκτικά στο γερμανικό ΥπΟικ | Ήθελε νεκρό τον Σόιμπλε ο αποστολέας

πακέτο-με-εκρηκτικά-στο-γερμανικό-υπο-509981

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε ύποπτο πακέτο που έφτασε στο υπουργείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το υπουργείο Οικονομικών.

Η αστυνομία αφού επιθεώρησε το πακέτο, δεν απέκλεισε να πρόκειται για κάτι επικίνδυνο. Σύμφωνα με το Bild, χρησιμοποίησαν ακτίνες Χ για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Το πακέτο που έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, δεν ήταν δυνατό να εξεταστεί επιτόπου από την αστυνομία και γι αυτό μεταφέρθηκε για έρευνα σε ειδικό χώρο στην περιοχή του Γκρούνεβαλντ. Σύμφωνα πάντως με την Handelsblatt το πακέτο απευθυνόταν προσωπικά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Καλώδια που έβγαιναν από το πακέτο «πρόδωσαν» τους σκοπούς του αποστολέα. Αμέσως ο χώρος του ταχυδρομείου του υπουργείου εκκενώθηκε από την αστυνομία. «Η πρώτη εξέταση του πακέτου έδειξε ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Reuters.

Η επίθεση που καθήλωσε τον Σόιμπλε

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γίνεται στόχος επίθεσης. Ο Γερμανός υπουργός -Εσωτερικών τότε- το 1990, είχε δεχθεί επίθεση από τον συμπατριώτη του Ντίτερ Κάουφμαν. Η επίθεση αυτή ήταν και η αιτία της καθήλωσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε αναπηρικό καρότσι.

Ο Κάουφμαν είχε πυροβολήσει τον Σόιμπλε με τρεις σφαίρες. Η πρώτη βρήκε την κάτω γνάθο, η δεύτερη την σπονδυλική στήλη, ενώ η τρίτη χτύπησε σοβαρά τον σωματοφύλακά του που είχε προλάβει να παρεμβληθεί σαν ανθρώπινη. Ο δράστης, έστελνε για πολλά χρόνια επιστολές στο υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόμενος πως τα ραδιοκύματα των κεραιών διαπερνούσαν το κορμί του και του προκαλούσαν αφόρητους πόνους.

Το υπουργείο τον αγνοούσε και έτσι ο Κάουφμαν, θεώρησε πως έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα… χέρια του.

newsit.gr

3 thoughts on “Πακέτο με εκρηκτικά στο γερμανικό ΥπΟικ | Ήθελε νεκρό τον Σόιμπλε ο αποστολέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook