Παιδιά χωρίς εμβόλια στα Χανιά | Λόγω των ανασφάλιστων οικογενειών

παιδιά-χωρίς-εμβόλια-στα-χανιά-λόγω-τω-78276

article_12720Περισσότερα από 600 άπορα ή ανασφάλιστα άτομα έχουν καταφύγει για δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (Κ.Ι.ΦΑ.Χ.) μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του στον νέο χώρο επί της πλατείας Κολοκοτρώνη.

Πολλά δε από τα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Κ.Ι.ΦΑ.Χ. είναι παιδιά τα οποία -επειδή οι γονείς τους έμειναν ανασφάλιστοι- στερούνται από την Πολιτεία ακόμα και τα βασικά εμβόλια.

Αξιοσημείωτο των αυξανόμενων αναγκών που υπάρχουν για ιατροφαρμακευτική κάλυψη των παιδιών ανασφάλιστων ή άπορων οικογενειών είναι ότι αυτήν τη στιγμή στο Κοινωνικό Ιατρείο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, εκτός από τις άλλες ειδικότητες, 4 παιδίατροι.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ι.ΦΑ.Χ. Μηνάς Βουλγαρίδης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδικά εμβόλια σύντομα το Ιατρείο Αλληλεγγύης πρόκειται να ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης, ώστε να ζητηθεί η στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να μην μείνει κανένα παιδί ανεμβολίαστο.

iat-4«Το οικονομικό ζήτημα του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης το αντιμετωπίζουμε χωρίς να έχουμε ουσιαστικά έξοδα -με εξαίρεση τη Δ.Ε.Η.- καθώς όλοι ουσιαστικά γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, πολίτες και γραμματείς στο Κ.Ι.ΦΑ.Χ. είναι εθελοντές. Από εκεί και πέρα σε κάθε έναν άνθρωπο που έρχεται σε εμάς κοιτάζουμε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε να τον βοηθήσουμε, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές φορές χρειάζεται να προβούμε σε κάποιες δαπάνες είτε εργαστηριακών εξετάσεων -σε μικρότερο βαθμό καθώς πολλά εργαστήρια έξω συνεργάζονται και κάνουν τις εξετάσεις είτε δωρεάν είτε σε τιμή κόστους- είτε σε φάρμακα.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το θέμα του παιδικού εμβολισμού», τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης και εξήγησε ότι, επειδή τα φάρμακα που αξιοποιούνται από το Κ.Ι.ΦΑ.Χ. προέρχονται από το σύστημα της ανακύκλωσης, δηλαδή προσφέρονται από πολίτες που τα αγόρασαν κάποια στιγμή, αλλά δεν τα χρειάζονται πια, είναι δύσκολο να βρεθούν μέσα από αυτό τον τρόπο παιδικά εμβόλια.

«Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε είναι φάρμακα τα οποία συγκεντρώνουμε με τη βοήθεια του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών και τα οποία, αφού ελεγχθούν και ταξινομηθούν καταναλώνονται από τους ασθενείς μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Βουλγαρίδης και πρόσθεσε: «Αυτά όμως που δεν μπορούν να προκύψουν με αυτό το σύστημα είναι τα εμβόλια γιατί ποτέ δεν θα πάρει κάποιος ένα εμβόλιο και να του περισσέψει για να το δώσει για ανακύκλωση. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια τα αγοράζουμε και τα αγοράζουμε επειδή, δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες, αφού καθημερινά πολλοί άνθρωποι, επιχειρηματίες και οικογενειάρχες, προστρέχουν σε εμάς μη έχοντας ασφάλεια και Ταμείο να τους καλύψει για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Οποιοσδήποτε θέλει να επικοινωνήσει με το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων και να βοηθήσει στο θέμα των παιδικών εμβολίων μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα: 2821502754 και 2821502755. 

Το Κ.Ι.ΦΑ.Χ. λειτουργεί κάθε μέρα 6 – 9 μ.μ. και Τρίτη και Πέμπτη 10 π.μ. – 1 μ.μ.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook