Παγκόσμιο σοκ με Βρετανό τραπεζίτη, απόφοιτο του Κέμπριτζ, που αποκεφάλιζε ιερόδουλες | Photos 

παγκόσμιο-σοκ-με-βρετανό-τραπεζίτη-απ-181607

banker660Με τρόμο παρακολουθεί η κοινή γνώμη του Χονγκ Κονγκ, όπου η εγκληματικότητα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 29χρονο Βρετανό, στέλεχος σε επενδυτική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία.

Το Σάββατο η Αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα δύο γυναικών ινδονησιακής καταγωγής -ένα εκ των οποίων μέσα σε βαλίτσα στο μπαλκόνι- στο διαμέρισμά του στην ακριβή συνοικία Γουάν Τσάι, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Τα θύματα εκτιμάται ότι ήταν ιερόδουλες.

banker1Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρούρικ Τζορτζ Κέιτον Τζάτινγκ παραιτήθηκε πριν από μία εβδομάδα από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch όπου εργαζόταν, ενώ στον λογαριασμό του στο Linkedin αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν στο τμήμα δομημένων προϊόντων της Bank of America στο Χονγκ Κονγκ από τον Ιούλιο του 2013 και ότι προηγουμένως είχε εργαστεί στο ίδιο τμήμα, αλλά στο παράρτημα της τράπεζας στο Λονδίνο.

Το προφίλ του, μάλιστα, στο Linkedin αναφέρει ότι ο Τζάτινγκ εργάστηκε στο τμήμα δομημένων επενδυτικών κεφαλαίων της Barclays από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούλιο του 2010 και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Σύμφωνα με συναπόφοιτούς του, ο κατηγορούμενος φοίτησε στο Peterhouse -το παλαιότερο κολέγιο του Κέμπριτζ- και ήταν πρόεδρος του Ομίλου Ιστορίας του πανεπιστημίου καθώς και κωπηλάτης και δρομέας cross-country, ενώ είναι απόφοιτος του Winchester College, ενός από τα διασημότερα και παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

banker2Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του Τζάτινγκ στο Facebook έγιναν την 31η Οκτωβρίου κι ήταν δύο άρθρα με τίτλο «Τα λεφτά πράγματι αγοράζουν την ελευθερία» και «Είναι τα 29 η τέλεια ηλικία;».

Το διαμέρισμα όπου βρέθηκαν τα πτώματα βρίσκεται στον 31ο όροφο ενός κτιρίου στο οποίο κατοικούν πολλοί εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα ενοίκια ανέρχονται σε περίπου 4.000 δολάρια τον μήνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα της οποίας η σορός βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα ονομαζόταν Σουμάρτι Νίνγκσιχ και δολοφονήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η άλλη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή, δολοφονήθηκε την 1η Νοεμβρίου.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία του Χονγκ Κονγκ, μία πόλη με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.
banker3Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στον λαιμό και στους γλουτούς και ότι το ένα ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένο. Μάλιστα, η Αστυνομία είπε ότι ο ίδιος ο Τζάτινγκ την κάλεσε για να ερευνήσει την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν σοκ στην κοινωνία του Χονγκ Κονγκ.

Στην πόλη αυτή των επτά εκατομμυρίων κατοίκων σημειώθηκαν 14 ανθρωποκτονίες στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, από 56 που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook