Παγκόσμια οργή για τη θηριωδία στη Συρία | Το σχόλιο της Bild-To σοκαριστικό πρωτοσέλιδο της Liberation

παγκόσμια-οργή-για-τη-θηριωδία-στη-συρ-519256

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα από τις νεκροτομές που έγιναν, καθώς αποδεικνύουν ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά την οποία τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Τριάντα δύο θύματα της προχθεσινής επίθεσης μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και τρία στη συνέχεια απεβίωσαν.

«Γροθιά στο στομάχι» το εξώφυλλο της Liberation

Η εφημερίδα Liberation κυκλοφορεί σήμερα με ένα πραγματικά συγκλονιστικό εξώφυλλο, όπου… παρουσιάζει τη φρίκη του πολέμου στη Συρία.

«Τα Παιδιά του Άσαντ», τιτλοφορείται το φύλλο και παρουσιάζει τα παιδιά θύματα του πολέμου στη Συρία που συνεχώς αυξάνονται.

Bild για Άσαντ: «Ο χειρότερος πατέρας του κόσμου»

Την ίδια ώρα, «για τον χειρότερο πατέρα του κόσμου» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα της Συρίας σε ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές: Ο Άσαντ με τη σύζυγό του Άσμα και τα τρία τους παιδιά να σβήνουν τα κεριά σε γενέθλια τούρτα.

Η Ουάσινγκτον απειλεί να αναλάβει δράση μετά τη «χημική» επίθεση

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι η χώρα του θα αναλάβει δράση στη Συρία μετά τη «χημική» επίθεση που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε το καθεστώς της Δαμασκού, την οποία χαρακτήρισε «ειδεχθή» και «προσβολή κατά της ανθρωπότητας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι «η στάση του απέναντι στη Συρία και τον Άσαντ έχει αλλάξει ριζικά», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο».

Με αυτή την επιδρομή, η οποία αποδίδεται στον συριακό στρατό, «ξεπεράστηκαν πολλές γραμμές», τόνισε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αναφορικά με τις «χημικές» επιθέσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «μικρά παιδιά ακόμη και όμορφα, μικρά μωρά» σκοτώθηκαν.

«Ο θάνατός τους αποτελεί προσβολή στην ανθρωπότητα. Οι ειδεχθείς αυτές ενέργειες του καθεστώτος Άσαντ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», κατήγγειλε ο Λευκός Οίκος. Ωστόσο, δεν εξήγησε τι σκοπεύει να κάνει.

Από την πλευρά του ο Τίλερσον προειδοποίησε χθες ότι «έχει έρθει η ώρα οι Ρώσοι να σκεφτούν πολύ καλά αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, που αναμένεται στη Μόσχα στις 11 και 12 Απριλίου, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου: το συριακό καθεστώς υπό την ηγεσία του Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνεται για αυτή την φρικτή επίθεση».

Ανάλογη αυστηρότητα επέδειξε και η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η οποία επέκρινε τη Ρωσία που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη σύμμαχό της Συρία.

Απείλησε, μάλιστα, με μονομερή μέτρα από τις ΗΠΑ στην περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτύχει να αναλάβει «συλλογική» δράση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook