Παγκόσμια είδηση η διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη | Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ

παγκόσμια-είδηση-η-διακοπή-ρεύματος-σ-86779

santorini1Αναμφίβολα η Σαντορίνη αποτελεί έναν δημοφιλέστατο καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως. Έτσι, τα διεθνή ΜΜΕ ήταν αδύνατο να μην ασχοληθούν με το χθεσινό συμβάν, μιας και, το ατυχές γεγονός συνέβη κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου για το νησί.

  • Με το ζήτημα ασχολήθηκαν ιδιαίτερα οι: Guardian, Huffington Post, France24, Foxnews και abcNEWS.

Ειδικότερα:

1) Για «δείπνο με κεριά και ζεστή μπύρα για τους επισκέπτες στο ελληνικό θέρετρο της Σαντορίνης» κάνει λόγο στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian, υπογραμμίζοντας ότι «η πυρκαγιά άφησε το νησί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου».

2) «Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έγιναν αμέσως γνωστά ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα μεταφέρει γεννήτριες στο νησί από νωρίς την Τετάρτη», σημείωσε η Huffington Post.

3) «Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης, ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, χτυπήθηκε την Τρίτη από μια σαρωτική έλλειψη ενέργειας, ύστερα από πυρκαγιά στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Το νησί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά», ανέφερε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, France24.

Κανένα από τα παραπάνω ΜΜΕ δεν παρέλειψε να εξάρει την ομορφιά της Σαντορίνης, καθώς όλα ανέφεραν τη γραφική της θέα και –φυσικά- το πασίγνωστο ηλιοβασίλεμά της.

 

Πηγή: koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook