Παγκρήτια κινητοποίηση επαγγελματιών – βιοτεχνών στην Αποκεντρωμένη

παγκρήτια-κινητοποίηση-επαγγελματιώ-188115

6667Σε παράστασης διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προχώρησαν χθες οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κρήτης (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων), η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Σε κοινό ψήφισμα που παρέδωσαν στον Γενικό Γραμματέα κ. Ροκαδάκη, τονίζουν ότι «η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

«Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, 850.000 εργαζόμενους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ανεργία και 3,5 εκ. συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (…) Είναι σαφές ότι αυτός ο φαύλος κύκλος λιτότητας και αναποτελεσματικών μνημονίων δεν μπορεί να συνεχιστεί• αλλά και δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο σε λεκτικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να εκφραστεί μέσα από αναπτυξιακές πολιτικές που οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε. Στην επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα προτεραιότητα πρέπει να έχει η πραγματική οικονομία και η κοινωνική συνοχή», αναφέρουν.

Απευθυνόμενοι στον Γ.Γ, τονίζουν ότι δεν αντέχουν άλλο να υπομένουν «τις δυσβάστακτες φορολογικές πολιτικές και τα κάθε είδους χαράτσια που μας έχουν φέρει σε αδυναμία αποπληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τη βάρβαρη και άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, που παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της πληρωμής φόρων ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών

το ΚΕΑΟ που ελέω κυβέρνησης λειτουργεί ως μια ανάλγητη εισπρακτική εταιρία με εκφοβισμούς και απειλές, την πλήρη απαξίωση των Μ.Μ.Ε., που επιταχύνει την παραγωγική αποδυνάμωση της χώρας και οδηγεί τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες σε πλήρες αδιέξοδο, την άνιση μάχη που δίνουμε για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας, απέναντι στην αναποτελεσματική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης.

την σκληρή λιτότητα και την ανασφάλεια που έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σε τραγικά αδιέξοδα και οικογενειακές τραγωδίες».

Αιτήματα

Στα αιτήματά τους, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων οι επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των βιοτεχνικών επιχειρήσεων το σταμάτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και η διαγραφή μέρους των χρεών με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Όλα αυτά, όπως επισημαίνουν, μέσα σε ένα «εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και συμμετοχή.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook