Παίζουν με την ψυχολογία των μαθητών | Χάος με τη φυσική στις πανελλαδικές

παίζουν-με-την-ψυχολογία-των-μαθητών-χ-62026

mathites0Καθυστερήσεις και προβλήματα κατά την εξέταση του μαθήματος της Φυσικής αντιμετωπίζουν από το πρωί οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι εξετάσεις ξεκίνησαν με καθυστέρηση μίας ολόκληρης ώρας, λόγω του ότι αργούσαν να τους μοιράζουν τα θέματα.

Στην Κρήτη ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά εξεταστικά κέντρα ενώ τα θέματα μοιράστηκαν κανονικά, λίγο αργότερα ζητήθηκε από τα παιδιά να τα επιστρέψουν, για να τους ξαναδοθούν μετά από ώρα.

Σύγχυση γύρω από το τί ακριβώς συνέβη επικρατεί ακόμα και τώρα, με τις εξετάσεις ωστόσο να διεξάγονται κανονικά.

Το in.gr πάντως αποδίδει την καθυστέρηση στο ότι η εκτύπωση των θεμάτων δεν ήταν καθαρή, οπότε έπρεπε να σταλούν από την αρχή.

Στο μεταξύ ο  «Κρητικός» του Διονύσιου Σολωμού, ήταν το κείμενο που δόθηκε για ανάλυση στους υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, που εξετάζονται τώρα στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, το κείμενο δυσκολεύει πολλούς μαθητές που δεν το είχαν μελετήσει καλά αφού είχε «πέσει» και πρόπερσι.

Συνεπώς, παρόλο που τα ερωτήματα δεν θεωρούνται ιδιαίτερα απαιτητικά, οι καθηγητές φοβούνται ότι ίσως ακόμα και κάποιοι καλοί μαθητές δεν θα ανταποκριθούν επαρκώς, ακριβώς λόγω του ότι δεν περίμεναν να ξαναμπεί ο «Κρητικός» τόσο σύντομα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook