Πήγαιν΄έλα Χανιά – Ασκύφου, αλλά χαλάλι! Η μαθήτρια που πλησίασε την κορυφή με 18.892 μόρια

πήγαιν΄έλα-χανιά-ασκύφου-αλλά-χαλάλ-383720

Για να πετύχεις, πρέπει να έχεις τρομερή επιμονή, τρομερή θέληση, είχε πει ο φιλόσοφος Σβάμι Βιβεκάναντα. Φωτεινό παράδειγμα της παραπάνω ρήσης είναι η Ευαγγελία Ζούλη από τα Ασκύφου Σφακίων, η οποία για να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα και να περάσει στη σχολή που ήθελε, έκανε σχεδόν κάθε ημέρα το δρομολόγιο Σφακιά – Χανιά.

Η Ευαγγελία Ζούλη συγκέντρωσε 18.892 μόρια και όπως είπε στο zarpanews.gr, στόχο έχει την σχολή ψυχολογίας του Ρεθύμνου. Μιλώντας μαζί της, μας μεταδίδει την χαρά της και τον κόπο που κατέβαλε ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρο της. »Αυτή τη χρονιά πέρασα πολύ δύσκολα, δεν κοιμόμουν πολλές ώρες, δεν ξεκουραζόμουν αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να έχω ένα σταθερό πρόγραμμα γιατί περνούσα πολλές ώρες στο δρόμο λόγω των αποστάσεων και έτσι έπρεπε κάπως να αναπληρώσω το χαμένο χρόνο. Αυτό που με βοήθησε να φτάσω πιο κοντά στο στόχο μου ήταν το γεγονός ότι είμαι τελειομανής και ήθελα να τα καταφέρω. Η οικογένεια μου με στήριξε πολύ, αλλά και οι καθηγητές μου τόσο από το σχολείο όσο και από το φροντιστήριο», ανέφερε η Ευαγγελία.

Όσο μας περιγράφει το καθημερινό της πρόγραμμα και τον τρόπο που διάβαζε, καταλαβαίνουμε πόσο πολύ πιέστηκε αλλά και με πόση δύναμη και θέληση ήταν οπλισμένη για περάσει στη σχολή των ονείρων της. »Στο φροντιστήριο πήγαινα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, τις υπόλοιπες ημέρες διάβαζα όσο περισσότερο μπορούσα γιατί λόγω του πήγαινε-έλα δεν είχα χρόνο να διαβάσω όσο θα έπρεπε. Τα Σαββατοκύριακα έμενα στα Χανιά και έτσι διάβαζα αλλά παράλληλα έβγαινα ώστε να χαλαρώσω και να αρχίσω πάλι την νέα και κουραστική εβδομάδα μου», μας λέει η Ευαγγελία.

Όσο για τη συμβουλή που θα έδινε η Ευαγγελία σε παιδιά που προετοιμάζονται για τις επόμενες Πανελλήνιες, τονίζει ότι χρειάζεται πρόγραμμα και συστηματικό διάβασμα χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook