Πέντε υπουργεία διεκδικούν 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς!

πέντε-υπουργεία-διεκδικούν-3-500-δημοτικ-77879

dimotikoi ypalliloiΒάσει των όσων ήταν γνωστών μέχρι σήμερα οι 1.200 δημοτικοί αστυνομικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς και περίπου 800 από τους 2.300 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μετακινούνταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να καλύψουν κενά στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ενώ ενδιαφέρον για να τους απορροφήσει είχει δείξει και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ωσόσο, σύμφωνα με πληροοφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ενδιαφέρον για να απορροφήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς έχει δείξει και το το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τα ενδιαφέρον των πέντε συνολικά υπουργείων για τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς επιβεβαίωσαν πηγές των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο με τη συμμετοχή της ηγεσίας των δύο υπουργείων και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Ως το τέλος Οκτωβρίου η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους Δήμους

Κατά τη διάρκεια της ίδιας σύσκεψης επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού στους Δήμους. Σύμφωνα με πηγές των δύο υπουργείων τα πρώτα στοιχεία της αξιολόγησης θα έχουν συγκεντρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου.

Το θέμα κυριάρχησε στη σύσκεψη καθώς,  η κυβέρνηση αναζητά τους εργαζομένους που θα κριθούν πλεονάζοντες και θα συμπληρώσουν το 2ο κύμα της διαθεσιμότητας. Με τους υπουργούς να τονίζουν πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μετακινήσεις στους τομείς ευθύνης τους, το βάρος φαίνεται να πέφτει στους Δήμους.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook