Πέντε μύθοι που συνοδεύουν ένα βιογραφικό: Δείτε εδώ τι πρέπει να αποφύγετε για να πάρετε τη δουλειά…

πέντε-μύθοι-που-συνοδεύουν-ένα-βιογρα-247691

viografikoΗ γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιήσετε στο βιογραφικό σας, ίσως κρίνει και την προσπάθειά σας να είστε εσείς ο τυχερός που θα επιλεχθεί από την εταιρεία. Μύθος.

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι που συνοδεύουν την αποστολή ενός βιογραφικού και γενικότερα την προσπάθειά σας για να πάρετε μια δουλειά.

Οι παρακάτω είναι οι πέντε χειρότεροι και καλό θα ήταν να μην δώσετε σημασία ή να αποφύγετε τα συγκεκριμένα λάθη.

  1. Η γραμματοσειρά που επιλέγετε για το βιογραφικό σας έχει ξεχωριστή σημασία. Ο πρώτος μύθος. Κανείς δεν ενδιαφέρεται την γραμματοσειρά που θα επιλέξει ο καθένας. Αρκεί το κείμενο να είναι όσο πιο απλά διατυπωμένο γίνεται, να μπορεί να διαβαστεί από κάποιον με αντίστροφη χρονολογική σειρά και το βιογραφικό να μην περιλαμβάνει πολιτικές απόψεις και χόμπι.
  2. Το βιογραφικό πρέπει να έχει στην εισαγωγή τους προσωπικούς σας στόχους. Δεύτερος μύθος. Δεν χρειάζεται να βάλετε στο βιογραφικό σας, τους στόχους σας για τη δουλειά την οποία εύχεστε να πάρετε. Θέλετε μια καριέρα που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις πραγματικές δυνατότητές σας. Οι εταιρείες γνωρίζουν ότι κάνετε αίτηση για αυτή τη δουλειά, επειδή ο στόχος σας είναι να πάρετε αυτή τη δουλειά. Τα μελλοντικά σχέδιά σας, δεν τις ενδιαφέρουν.
  3. Τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα. Ο τρίτος μύθος. Αφού στείλετε το βιογραφικό σας, δεν χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Δεν είναι σωστό να τηλεφωνήσετε για να διαπιστώσετε αν το βιογραφικό σας έφτασε εκεί που πρέπει. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την αποδοχή βιογραφικών που στέλνει μια αυτοματοποιημένη απάντηση. Το έλαβαν. Θα σας καλέσουν αν ενδιαφέρονται. Η κίνησή σας να έρθετε σε τηλεφωνική επαφή δεν κρύβει πρωτοβουλία αλλά… χάσιμο χρόνου!
  4. Ξεπεράστε τα «εμπόδια». Ο τέταρτος μύθος. Δεν υπάρχει πίσω πόρτα για να πάρετε τη δουλειά. Μην προσπαθήσετε να παρακάμψετε τον άνθρωπο που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την παρουσίαση του βιογραφικού στον ανώτερό του, ζητώντας του απλά ένα ραντεβού με τον υπεύθυνο του τμήματος. Τηρήστε την ιεραρχία και αποφύγετε δικαιολογίες ότι θέλετε περισσότερες πληροφορίες, αναζητώντας τρόπο για να έρθετε σε άμεση επαφή μαζί του.
  5. Πρέπει να κάνετε κάτι εντυπωσιακό αν επιλεχθείτε για συνέντευξη. Ο πέμπτος μύθος. Τα success stories κερδίζουν μια θέση στη δημοσιότητα γιατί πραγματικά αποτελούν κάτι δημιουργικό και ξεχωριστό. Αυτή είναι η είδηση που προσφέρουν. Το να στείλετε λουλούδια στον άνθρωπο που θα κρίνει το βιογραφικό σας ή να χορέψετε εντυπωσιακά μπροστά του, δεν θα αποτελέσουν κριτήριο. Στο κυνήγι εργασίας, ξεχωρίζει ο καλύτερος υποψήφιος. Οι ικανότητές σας είναι πολύ πιο σημαντικές. Οι καλοί διευθυντές προσλήψεων αναζητούν άτομα με ικανότητα και προσαρμοστικότητα. Όλα τα υπόλοιπα με αποκορύφωμα τη γραμματοσειρά στο βιογραφικό σας, είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος στο κυνήγι εργασίας. Μερικές φορές, οι εργοδότες θα σας απορρίψουν, γιατί τα παπούτσια σας δεν είναι γυαλισμένα ή γιατί το βιογραφικό σας είναι δύο σελίδες αντί για μία. Μερικές φορές θα πάρει κάποιος τη δουλειά γιατί συναντήθηκε τυχαία με τον κατάλληλο άνθρωπο.

Μερικές φορές μπορεί να είστε εσείς το καλύτερο πρόσωπο αλλά και πάλι να μην πάρετε τη δουλειά. Αυτό που μετράει είναι να είστε ένα υποψήγιος με πραγματικά προσόντα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook