Πέντε μονάδες μπροστά ο Τραμπ από την Χίλαρι

πέντε-μονάδες-μπροστά-ο-τραμπ-από-την-χ-283514

To αίμα του… πίσω παίρνει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος , Ντόναλντ Τραμπ, βάζοντας τα… γυαλιά στο φαβορί των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «SurveyUSA» που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα περνά για πρώτη φορά μπροστά αποκτώντας άνετο προβάδισμα έναντι της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος καταλαμβάνει ποσοστό 45% ενώ η Χίλαρι 40%.

Ωστόσο, στην περίπτωση που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποφασίσει να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με το Δημοκρατικό Κόμμα, τότε εμφανίζεται πιο δυνατός αντίπαλος από την Χίλαρι έναντι του Τραμπ.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει πως, σε περίπτωση που ο Τραμπ βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπάιντεν, τότε τα ποσοστά τους διαμορφώνονται ως εξής: Τραμπ 45%, Μπάιντεν 42%.

Στο μεταξύ, στο στρατόπεδο της Χίλαρι επικρατεί αναβρασμός με την ίδια να βάζει τους υποστηρικτές της να δίνουν όρκο πίστης στο…πρόσωπό της.

Σε μία από τις προεκλογικές της ομιλίες στο Κλίβελαντ του Οχάιο, η Χίλαρι ζήτησε από τους υποστηρικτές της να υπογράψουν ένα χαρτί στο οποίο κλήθηκαν να δηλώσουν ότι, στις προεδρικές εκλογές του 2016 θα ψηφίσουν «δαγκωτό» Χίλαρι.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η υπογραφή του χαρτιού ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει κάποιος στην αίθουσα όπου η Χίλαρι θα παραχωρούσε την προεκλογική της ομιλία.

Υπήρχαν, δηλαδή, κάποια άτομα έξω από το κτίριο που ζητούσαν ευγενικά από το κοινό να υπογράψει το επίμαχο φυλλάδιο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook