Πέθανε Χανιώτης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στέλεχος του ΚΚΕ

πέθανε-χανιώτης-αγωνιστής-της-εθνική-757606

Απεβίωσε και θα κηδευτεί την Δευτέρα 29 Οκτώβρη και στις 3 μ.μ. στον Άγιο Νικόλαο στην Σπλάντζια Χανίων ο Κώστας Ρακόπουλος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στέλεχος του ΚΚΕ, όπως ανακοινώνει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ

Ο Κώστας Ρακόπουλος γεννήθηκε στα Περιβόλια Χανίων και η κατοχή τον βρίσκει στα εφηβικά του χρόνια όπου παίρνει μέρος στην αντίσταση ενάντια στον γερμανοφασίστα κατακτητή μέσα από τα αετόπουλα και την ΕΠΟΝ. Μετά την απελευθέρωση θα δεχτεί ανταμοιβή τις διώξεις.

Δικάζεται 2 φορές σε θάνατο για την υπόθεση του ναυτικού για παράβαση του Γ Ψηφίσματος και θα ακολουθήσουν φυλακές και εξορίες στην Γυάρο, στον Άη Στράτη, στην Κέρκυρα, στο Ιτζεδίν και ξανά στην Κέρκυρα. Να περιμένει τα πρωινά πότε θα εκτελεστεί για αρκετούς μήνες.

Παίρνει μέρος στις δραστηριότητες των φυλακισμένων όπως ο ίδιος διηγείται για τις φυλακές του Ιτζεδίν, πολιτιστικές και μορφωτικές., αθλητικές, ιδεολογικές κ.α. Το 1964 που αποφυλακίζεται εντάσσεται στην προδικτατορική ΕΔΑ και στην Νομαρχιακή Επιτροπή της δραστηριοποιείτε για τα προβλήματα των εμπόρων, της Παιδείας, του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος κ.α.

Με την νομιμοποίηση του ΚΚΕ μετά την κατάρρευση της Χούντας των συνταγματαρχών γίνεται μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ και παραμένει μέλος του μέχρι τον θάνατό του δίνοντας το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις του Κόμματος και του κινήματος.

Την περίοδο της κρίσης του παγκοσμίου κομμουνιστικού κινήματος και της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος μας την περίοδο 1989 – 1991, ο σύντροφος Κώστας στάθηκε αταλάντευτα με τις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού. Έδωσε την μάχη της ανασυγκρότησης του ΚΚΕ στο Ν. Χανίων συμμετέχοντας στις Νομαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος τα επόμενα χρόνια.

Η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύντροφό του στην ζωή και τον αγώνα σ. Βαγγελιώ, στα παιδιά του και στους συγγενείς του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook