Πέθανε ο δημοσιογράφος Νικήτας Γαβαλάς

πέθανε-ο-δημοσιογράφος-νικήτας-γαβαλ-156129

gavalasΈφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 68 χρόνων ο γνωστός αθλητικός συντάκτης Νικήτας Γαβαλάς μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 16.00 στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στον Οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου, αναφέροντας πως «υπήρξε μαχητής της δημοσιογραφίας, την οποία υπηρέτησε με πίστη και αυτοθυσία για περισσότερο από 40 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες» . «Ο Νικήτας Γαβαλάς θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν και εργάστηκαν μαζί του για τον σπουδαίο χαρακτήρα του και τη μαχητικότητά του», προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του Μαίρη, τα παιδιά του Τζίνα και Νίκο και όλους τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια.

Συλλυπητήρια δήλωση της Σόφιας Βούλτεψη

Με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μεταφέρει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικήτα Γαβαλά «ενός σημαντικού δημοσιογράφου, που τίμησε το αθλητικό ρεπορτάζ».

Συγκεκριμένα στην συλλυπητήρια επιστολή αναφέρεται:

«Μια ακόμη απώλεια θρηνεί η δημοσιογραφική οικογένεια. Ο Νικήτας Γαβαλάς, ένας σημαντικός δημοσιογράφος, που τίμησε το αθλητικό ρεπορτάζ, ένας προσωπικός μου φίλος με τον οποίο βρεθήκαμε μαζί σε εφημερίδες και περιοδικά, έφυγε πρόωρα από κοντά μας μετά από μια γενναία μάχη με την αρρώστια.

«Ο Νικήτας υπηρέτησε την αντικειμενική δημοσιογραφία με συνέπεια και με σεβασμό στη δεοντολογία, αλλά και με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους, παρά τις κατά καιρούς μεγάλες του επαγγελματικές επιτυχίες.

«Πάντα δραστήριος, ακέραιος, νηφάλιος, πρόσφερε πολλά στο αθλητικό ρεπορτάζ και από πολλές θέσεις ευθύνης, αλλά και στον συνδικαλισμό, καθώς οι συνάδελφοί του τον επιβράβευαν με την ψήφο τους κάθε φορά που αποφάσιζε να θέσει τον εαυτό του, την πείρα και τις γνώσεις του στην υπηρεσία τους.

«Πολυβραβευμένος, τιμημένος από τους συναδέλφους του, ο Νικήτας είχε ακόμη να προσφέρει πολλά.

«Η ελληνική δημοσιογραφία και ειδικότερα το αθλητικό ρεπορτάζ έχασαν ένα από τα εκλεκτότερα μέλη τους. Τα ειλικρινή μας συλληπτήρια στην οικογένειά του που τόσο αγαπούσε».

Περισσότερα για τον Νικήτα Γαβαλά

Ο Νικήτας Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής αλλά από πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία με την οποία άρχισε να ασχολείται, ήδη, από μαθητής Γυμνασίου, ως ασκούμενος αθλητικός συντάκτης το 1960 στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ». Το 1966 εντάχθηκε στο μισθολόγιο της συγκεκριμένης εφημερίδας και συνέχισε να εργάζεται σε αυτήν ως επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης μέχρι το 1986, πάντοτε στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ με σημαντικές επιτυχίες, άψογο ήθος και επαγγελματισμό.

Παράλληλα, εργάστηκε ως συντάκτης και σε επιτελικές θέσεις, στις εφημερίδες «Βραδυνή», «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία», «Μεσημβρινή», «24 ώρες», «Αθηναϊκή», καθώς και στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Επίσης εργάστηκε στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Τηλέραμα», «Ένα» και «Πρωταθλητής».

Διετέλεσε αρχισυντάκτης στην αθλητική διεύθυνση του Τ/Σ « MEGA » και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών στην ιδιωτική τηλεόραση, στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ.

Υπήρξε συνεκδότης με τον αδελφό του Γιώργο, επίσης δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ και διευθυντή του περιοδικού « TV ΖΑΠΙΝΓΚ», των περιοδικών «Αθλητική Ελλάδα», «Τένις Κλαμπ», « OnLine με τον Ελληνισμό».

Ο Νικήτας Γαβαλάς το 1991 τιμήθηκε με το βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση και το 2001 του απονεμήθηκε βραβείο από τον ΠΣΑΤ για το σχόλιό του «Ποιος θα προετοιμάσει τη γενιά του 2004;».

Πέρα από τη δημοσιογραφική δραστηριότητά του ανέπτυξε ταυτόχρονα και σπουδαία συνδικαλιστική δράση, αφού διετέλεσε δύο φορές σύμβουλος στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και τη διετία 1997-1999 Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ..

Ήταν από το 1969 μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και είχε εκλεγεί για δύο θητείες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

 

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook