Πέθανε η 7χρονη Αμαλ, σύμβολο του λιμού στην Υεμένη

πέθανε-η-7χρονη-αμαλ-σύμβολο-του-λιμού-762749

Ένα επτάχρονο κορίτσι, φωτογραφία του οποίου δημοσίευσαν οι New York Times την προηγούμενη εβδομάδα ανάγοντάς το σε σύμβολο του λιμού στην Υεμένη, πέθανε σε ηλικία 7 ετών, όπως ανέφερε την Πέμπτη η αμερικανική εφημερίδα.

Η Αμαλ Χουσάιν, που έγινε σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη αφού φωτογραφήθηκε από τον Τάιλερ Χικς, πέθανε σε καταυλισμό προσφύγων στη χώρα χθες, ανέφερε η εφημερίδα στους Times.

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει», δήλωσε η Μάριαμ Αλι,  μητέρα του κοριτσιού και πρόσθεσε:

«Η Αμαλ πάντα χαμογελούσε. Τώρα ανησυχώ και για τα άλλα μου παιδιά».

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή The Takeaway νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Χικς, που έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ, δήλωσε ότι η φωτογράφηση της Αμαλ ήταν «δύσκολη» όμως επίσης και «σημαντική».

«Πραγματικά συνοψίζει το πόσο τραγικός και πόσο σοβαρός έχει γίνει ο υποσιτισμός και ο λιμός στην Υεμένη», εξήγησε ο φωτογράφος.

Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, σπαράσσεται εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον πόλεμο στον οποίο αντιπαρατίθενται η κυβέρνηση που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και οι σιίτες αντάρτες Χούτι, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους αμάχους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, ο Μαρκ Λόουκοκ, προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Υεμένη κινδυνεύει «από έναν άμεσο και μεγάλο λιμό», ο οποίος μπορεί να επηρεάσει 14 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Ο Λόουκοκ τόνισε ότι ο επικείμενος λιμός ενδέχεται να είναι «μεγαλύτερος από οποιονδήποτε έχουν αντιμετωπίσει ποτέ» οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook